Wegens een technische storing is onze klantenservice telefonisch niet bereikbaar!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Kai messen

Alle categorieën:

Nieuwste producten:

32 producten:

Kai messen

Kai is een messenmerk afkomstig uit Japan. Gekenmerkt door het keiharde staal, de precisie waarmee de lemmeten geslepen zijn en de handgrepen die perfect in de hand liggen, zijn Kai messen uitgegroeid tot één van de grootste messenfabrikanten uit Azië. De messen hebben meerdere prijzen gewonnen voor hun ontwerp, snijkwaliteiten en ergonomie. Kai messen worden vervaardigd uit verschillende lagen roestvrij staal. Hierdoor zijn de messen goed bestand tegen corrosie en andere beschadigingen van buitenaf. Daarnaast worden de messen geslepen in een hoek van 15 graden, waardoor de messen extreem scherp zijn. Kai messen zijn ontwikkeld om je hele leven lang mee te gaan. Door ze goed te onderhouden blijven de messen hun kwaliteit behouden. 

Afkomst Kai messen

Elk mes wordt in Seki, ook wel de messenstad van Japan genoemd, gemaakt. Elke dag werken honderden ambachtslieden aan de verschillende collecties. De ambachtslieden van Kai zorgen er iedere dag voor dat de messen met de hand worden geslepen en verpakt. Zo weten ze zeker dat alle messen van uitstekende kwaliteit zijn en jij thuis kunt genieten van de allerbeste messen.

 

Onderhoud Kai messen

De messen van Kai zijn gemaakt om een heel mensenleven mee te kunnen gaan. Echter moet je ze dan wel goed onderhouden. Zorg er voor dat de messen na gebruik direct schoon worden gemaakt met lauwwarm water en afwasmiddel. Droog de messen daarna direct goed af, zo voorkom je slijtage. Stop de messen nooit in een vaatwasser, dit beschadigd het lemmet van de messen en kan roest veroorzaken. Voor het slijpen van de messen kun je het beste naar een provisionele messenslijper gaan. Op deze manier weet je zeker dat de messen op de juiste hoek worden geslepen.

Kai messen collecties

Kai heeft verschillende collecties te koop waaronder de Kai Shun Classic en de Kai Wasabi Black. De Kai Shun Classic bevat traditionele messen die gemoderniseerd zijn. De eeuwen oude technieken van het maken van de lemmeten is blijven bestaan, hierdoor zie je de verschillende lagen staal die je er in het lemmet. Iets goedkoper is de Kai Wasabi Black collectie. Deze is ontworpen om het gebruik van kwalitatief goede messen, thuis, betaalbaarder te maken. De prijzen liggen dus wat lager dan de andere collecties van Kai. Benieuwd naar de messen van Kai? Bekijk de collectie. Graag ook andere messen bekijken? Ook dat kan bij Cookinglife. 

 

 

Terug naar boven
Cookinglife | Reviews: 8.9/10 - 13.554 reviews