Hoofdgerechten Recepten Asperges Voorjaar Seizoensgebonden

Asperges zijn echte seizoensgroenten. Je moet er dus volop gebruik van maken in het voorjaar, wanneer ze overal verkrijgbaar zijn! Dit recept van witte asperges op traditionele wijze met ei en ham en Hollandaisesaus is helemaal niet ingewikkeld om te bereiden. 

Cookinglife Foodies
Witte asperges

Recept

Witte asperges

Met ei, ham en Hollandaisesaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Benodigdheden

  • Grote pan of aspergepan
  • Steelpannetje
  • Schuimspaan
  • Maatbeker
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 2 eieren
  • 4 plakjes gerookte beenham 
  • Klontje boter
  • 250 gr. krieltjes
  • Zout
  •   Voor de Hollandaise saus
  • 100 gr. boter
  • 1 eierdooier (op kamertemperatuur)
  • Citroensap
  • Water
  • Zout

Hoe maak je de witte asperges?

  1. Kook de krieltjes in 15 minuten in een pan met een snuf zout gaar.
  2. Schil de asperges, breng ruim water aan de kook en voeg daar een klont boter en wat zout aan toe.
  3. Na ongeveer 10 minuten koken zijn de asperges gaar. Gebruik een schuimspaan om ze uit de pan te halen, dan is de kans het kleinst dat ze breken.
  4. De eitjes kook je 7 minuten. Of kies er voor de eieren te pocheren.
  5. Voor de Hollandaisesaus smelt je 100 gram boter in een pannetje en giet je vervolgens over in een schenkkannetje of maatbeker met schenktuit. Dan voeg je een eidooier toe aan de hoge beker van de staafmixer, samen met een theelepel water, een scheutje citroensap en een snuf zout. Mix het mengsel met de staafmixer en giet heel voorzichtig de hete boter erbij. Doe dit beetje bij beetje en dus niet te snel! De saus zal langzaam dikker worden.
  6. Leg de asperges mooi op een bord, drapeer er wat ham overheen en maak af met een gekookt of gepocheerd eitje. Leg de krieltjes er naast, giet de Hollandaisesaus er overheen en smullen maar!
  7.  

Tip!

Serveer een heerlijke Pinot Grigio bij de asperges. Drink de wijn op een temperatuur van 6-8 graden, dan smaakt hij het beste. De frisse en fruitige smaak past perfect bij asperges en haalt de smaak van het gerecht zelfs omhoog!

Tip!

Meteen shoppen

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.