De smaak van kokos; ik ben er gek op. Geef mij maar kokoskoekjes, kokostoetjes, kokoswater en vanaf nu ook kokosbonbons. Het leuke aan een foodblog hebben is dat ik altijd probeer nieuwe recepten te bedenken. Nieuwe smaakcombinaties, structuren of recepten waarvan ik ze mis sinds ik mijn eetpatroon heb aangepast. Deze glutenvrije en zuivelvrije kokos bonbons hebben de knapperige bodem van een biscuitje en de volle, maar ook de frisse smaak van noten en citroen.
Recept
Deze bonbons maak je in een mini muffinvorm waardoor het net kleine taartjes zijn. De bodem is knapperig en de crème vol en toch fris van smaak. Een klein feestje!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 15-17 stuks |
Voorbereidingstijd | 40 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Koeltijd | 1 uur 0 min |
Totaal | 1 uur 50 min |
Eigenlijk wilde ik deze Kokos bonbons in een mini muffin vormpje maken, maar die had ik precies niet in huis. Ik maakte ze daarom in standaard muffin vormpjes, maar eerlijk gezegd wordt het dan wel echt een flinke hap. Met een kleine vorm is de maat precies goed. Dit is ook nog eens een leuke manier om deze kokos bonbons te presenteren. Ik schat dat je dan ongeveer 2 keer zoveel bonbons kunt maken met dit recept, een stuk of 15-17. Dat is dus precies een leuke hoeveelheid om op tafel te zetten als er bezoek komt.
Je bewaart deze bonbons in de vriezer; zo blijven ze zeker een week goed. Wel smaken ze het lekkerst als je de bonbons +/- 15 minuten van te voren even uit de vriezer haalt en wat laat ontdooien voordat je ze serveert. Heb je haast en heb je niets tegen de magnetron, dan kun je ze ook heel even (echt maar 15 seconden) verwarmen.