Jay Hill Rookoven - RVS - 28 x 17 x 7 cm
Ben jij ook zo gek op die heerlijke rooksmaak aan jouw eten? Creëer dit nu eenvoudig zelf aan jouw favoriete gerechten. Of je nu aan een stukje vlees of vis de rooksmaak wil geven of aan een stuk kaas, je doet het nu gemakkelijk en snel thuis. Bij het koud roken komen de temperaturen niet boven de 30°C, hierdoor word het product niet gegaard maar word er enkel een rooksmaak toegevoegd. Wil je toch graag roken op de BBQ? Ook hiervoor bieden wij jou een ruim assortiment aan producten.
Hoe rook je koud?
Koud roken doe je nu eenvoudig zelf. Kies een product waaraan jij die heerlijke rooksmaak wil geven. Deze moet je drogen en pekelen. Nu kan je door middel van een rookoven of een koud rookapparaat gemakkelijk rook creëren. De smaak van de rook creëer je met rookmot, welke houtsoort er het best bij jouw gerecht past vind je bij de productinformatie. Maak het jezelf nog gemakkelijker met een rookstolp, door de inlaatopening kan de rubberenslang worden aangebracht. Zo houd je alle rook op één plek.
Waarom koud roken?
Het koud roken is een ideale manier om aan jouw favoriete gerecht die heerlijke diepe rooksmaak te geven. Er zijn meerdere smaken rookmot zodat er altijd een goede bij jouw gerecht past! Doordat je de producten vooraf pekelt worden veel bacteriën uitgeschakeld, hierdoor kan je de koudgerookte producten ook nog eens langer bewaren. Roken is daarnaast ook nog eens gezonder, er worden geen vetten of oliën gebruikt.