Recepten Ontbijt

Een goed begin van je dag is voor mij een goed ontbijt. Ik varieer graag en maak het mezelf daarnaast zo makkelijk mogelijk. Ik vind het bijvoorbeeld prima om in het weekend granola te maken, maar ga niet een uur eerder opstaan om dat ’s ochtends nog te maken. Dit laagjesontbijt met mango, abrikozen en havermout is gelukkig echt zo klaar en vult ontzettend goed en daarnaast is het glutenvrij.

Cookinglife Foodies
Laagjesontbijt met mango en abrikoos

Recept

Laagjesontbijt met mango en abrikoos

Een goed begin van je dag is voor mij een goed ontbijt. Dit laagjesontbijt met mango, abrikozen en havermout is gelukkig echt zo klaar en vult ontzettend goed en daarnaast is het glutenvrij.

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 2 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 1 pak halfvolle (lactosevrije vanille) yoghurt 
  • 1 rijpe mango
  • 2 abrikozen
  • 4 eetlepels glutenvrije havermout
  • handjevol verse frambozen

Hoe maak je een laagjesontbijt met mango en abrikoos?

  1. Schil de mango en ontpit deze. Haal ook de pitjes uit de abrikozen. Doe dan de mango samen met de abrikozen in de blender of keukenmachine en maal tot dit een gladde puree is.
  2. Vul een longdrinkglas of (jam)pot met een eerste laagje vanilleyoghurt. Verdeel hier dan een laagje mango-abrikoos overheen. Verdeel dan een flinke eetlepel havermout over de mango-abrikooslaag.
  3. Hierna herhaal je de eerste laag: weer vanilleyoghurt, dan mango-abrikoos en havermout.
  4. Garneer je laagjesontbijt met wat verse frambozen. Enjoy!

Ik gebruik lactosevrije halfvolle vanilleyoghurt. Lactosevrije producten zijn in steeds meer supermarkten verkrijgbaar en kunnen zonder zorgen gegeten worden bij een lactoseintolerantie. Ideaal om lekker mee aan de slag te gaan in de keuken als je allergisch bent voor lactose, want zo heb je voor bijna alles wel een vervanger. Onbezorgd genieten dus en dat is fijn! De vanilleyoghurt die ik heb gebruikt bevat toegevoegde suiker. Wil je geheel suikervrij dan zijn hier gelukkig ook veel opties voor.

Je kunt met dit recept eindeloos variëren, door de mango en abrikozen door ander fruit te vervangen. Gebruik bijvoorbeeld eens gepureerde aardbei of bosvruchten. In plaats van glutenvrije havermout kun je ook een handje noten gebruiken. Of granola (die je dan natuurlijk in het weekend hebt klaargemaakt ;-)).