Het recept voor deze gezonde loempia van rijstvellen is heel spontaan ontstaan. Op een zoektocht naar alternatieven voor tarwemeel kwam rijst al vrij snel naar voren. Rijst valt wel onder de granen, maar bevat geen tarwe en is daardoor geschikt voor mensen met tarwe intolerantie of glutenallergie.
Recept
De rijst loempiaatjes zijn super gezond, aangezien er alleen vis en groenten inzitten. Een soort sushi, maar dan anders.
Gang | Voorgerecht |
---|---|
Keuken | Aziatisch |
Porties | 4 stuks |
Voorbereidingstijd | 30 min |
---|---|
Bereidingstijd | 2 min |
Totaal | 32 min |
Maar altijd maar (zilvervlies)rijst eten is saai, dus ging ik op onderzoek uit in een Aziatische groothandel. En ik ben de Aziaten dankbaar, er is zoveel te krijgen wat gemaakt is van rijst! Denk aan rijstmeel, rijstnoedels, rijstspaghetti, mihoen en zo is de lijst lang. Maar wat ik ook tegenkwam was rijstpapier. Dit komt oorspronkelijk uit Vietnam en bracht mij meteen op dit heerlijke idee.
Een soort sushi, maar dan anders. Het vult ontzettend goed, maar je kunt er natuurlijk altijd nog een salade bij maken. De rijst loempiaatjes zijn super gezond, aangezien er alleen vis en groenten inzitten. Geen conserveermiddelen, suikers, tarwe en ga zo maar door. Nu is dat voor mij belangrijk, maar mijn testpubliek gaat het altijd puur om de smaak.
Aangezien ze gek zijn op sushi, waren ze vooraf behoorlijk kritisch over mijn rijst loempia’s. Ze zijn 300% goedgekeurd! Ik geloof dat er nu wordt verwacht dat ik dit minstens een keer per week klaarmaak, haha!
Handig om te weten; je kunt deze loempiaatjes ‘rauw’ eten, dan lijkt het wat op sushi. Je kunt ze ook even kort bakken.