Wanneer het Koningsdag is maak ik graag deze mango cheescake. Past helemaal bij het oranje thema, toch?! Nou, lekker is deze gezonde taart in ieder geval zeker! Ik had al eerder een rauwe mango cheesecake gemaakt, maar deze nieuwe variant is toch weer net wat anders. Mango vind ik gewoon erg lekker, dus eigenlijk verveelt het me nooit om er iets lekkers mee te maken.
Recept
Deze cheesecake bevat geen zuivel en is toch heerlijk vol en romig. Dat komt door de noten. Zonder honing is de taart zelfs vegan.
Gang | Taart |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 8 punten |
Voorbereidingstijd | 40 min |
---|---|
Koeltijd | 4 uur 0 min |
Totaal | 4 uur 40 min |
Het recept kwam ik een tijd geleden tegen. Het was midden in de winter en ik krijg spontaan zin in de zomer. Is het niet een prachtige taart die je nu in de lente en straks in de zomer lekker op tafel zet? Dan zijn de mango’s ook lekker rijp en is het helemaal genieten geblazen.
Oorspronkelijk was het recept een stuk zoeter, dit heb ik iets aangepast. Zo moest er door de cheesecake laag maar liefst 100 gram honing en dat vond ik erg veel, zeker omdat er ook al mango in gaat, wat uit zichzelf ook lekker zoet is. Dus heb ik maar één eetlepel honing gebruikt en 50 gram dadels ik vond de taart echt zoet genoeg. Je kunt zelfs kijken of je de honing weg kunt laten en alleen dadels gebruikt. Laat de dadels een half uurtje wellen in lauwwarm water voor je ze gebruikt, dan kan je keukenmachine ze beter fijnhakken.