Recepten Taarten Tussendoor

Wanneer het Koningsdag is maak ik graag deze mango cheescake. Past helemaal bij het oranje thema, toch?! Nou, lekker is deze gezonde taart in ieder geval zeker! Ik had al eerder een rauwe mango cheesecake gemaakt, maar deze nieuwe variant is toch weer net wat anders. Mango vind ik gewoon erg lekker, dus eigenlijk verveelt het me nooit om er iets lekkers mee te maken.

Cookinglife Foodies
Mango cheesecake

Recept

Mango cheesecake

Deze cheesecake bevat geen zuivel en is toch heerlijk vol en romig. Dat komt door de noten. Zonder honing is de taart zelfs vegan.

Gang Taart
Keuken Nederlands
Porties ca 8 punten

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 40 min
Koeltijd 4 uur 0 min
Totaal 4 uur 40 min

Ingrediënten

    Voor de bodem
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram dadels (laat deze een half uurtje zacht worden in water)
  • Voor de ‘cheesecake laag’ 
  • 250 gram diepvriesmango
  • 100 gram cashewnoten
  • 100 gram amandelen
  • 50 gram dadels (laat deze een half uurtje zacht worden in water)
  • 1 eetlepel honing
  • sap van 1 citroen
  • 1 rijpe, verse mango

Hoe maak je een mango cheesecake?

  1. Week de dadels in water, ongeveer een half uur. Leg de diepvriesmango op een schaaltje om op temperatuur te komen.
  2. Doe het amandelmeel (of verse amandelen) samen met 150 gram ontpitte dadels in de foodprocessor en maal fijn. Bedek een kleine springvorm met dit mengsel; druk goed aan. Zet dit even in de vriezer.
  3. Snijd de rijpe mango door de helft. Snijd de ene helft in kleine blokjes en de andere helft in lange repen. De repen komen als versiering boven op de taart; houd deze apart.
  4. Doe de cashewnoten, amandelen, 50 gram dadels, 250 gram diepvriesmango, honing en citroensap in de foodprocessor en laat malen tot het een relatief fijn mengsel is.
  5. Schep er dan met een lepel of pannenlikker de stukjes verse mango doorheen.
  6. Verdeel het mengsel over de bodem. Garneer met de repen verse mango en laat de cheesecake dan opstijven in de vriezer.
  7. Ruim van te voren (4-5 uur) uit de diepvries halen voor serveren, of bewaar de taart in de koelkast. Enjoy!

Het recept kwam ik een tijd geleden tegen. Het was midden in de winter en ik krijg spontaan zin in de zomer. Is het niet een prachtige taart die je nu in de lente en straks in de zomer lekker op tafel zet? Dan zijn de mango’s ook lekker rijp en is het helemaal genieten geblazen.

Oorspronkelijk was het recept een stuk zoeter, dit heb ik iets aangepast. Zo moest er door de cheesecake laag maar liefst 100 gram honing en dat vond ik erg veel, zeker omdat er ook al mango in gaat, wat uit zichzelf ook lekker zoet is. Dus heb ik maar één eetlepel honing gebruikt en 50 gram dadels ik vond de taart echt zoet genoeg. Je kunt zelfs kijken of je de honing weg kunt laten en alleen dadels gebruikt. Laat de dadels een half uurtje wellen in lauwwarm water voor je ze gebruikt, dan kan je keukenmachine ze beter fijnhakken.