De lekkerste mosselen wil je natuurlijk ook thuis maken. En om deze bijzondere schelpdieren eens uit de gebaande paden te halen heb ik twee interessante mosselen recepten voor je. Eén met bier en één met wijn!
Recept
Ga voor een pittig en kruidig mosselen recept met onder andere rode pepers, paksoi en Thais bier.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Thais |
Porties | 3-4 personen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Totaal | 25 min |
Bier is over het algemeen voller van smaak dan wijn. Daarom kan het goed gecombineerd worden met stevige smaken. Daarom kozen wij voor dit mosselen recept met bier voor fris-pittige Thaise kruiden. Bij de Thaise mosselen kozen wij zelf voor het Thaise biertje Singha, maar zelf kan je ook een Nederlands (blond) biertje uitkiezen.
Houd je van pittig dan gebruik je twee rode pepers inclusief de zaadjes. Wanneer je twee pepers te pittig vindt, gebruik je er maar één, of laat je de zaadjes achterwege. Door de citroengras (of sereh) mee te laten stoven komen heerlijke friszure aroma’s vrij. Ook doet het denken aan gember. Vandaar dat de combinatie van sereh, gember en limoen zo goed werkt! Alle smaken gaan harmonieus in elkaar over en versterken elkaar.
De meest traditionele variant van een mosselen recept is met wijn. Witte wijn vormt met vrijwel alles wat wij uit de zee eten een goed huwelijk. Om toch een bijzondere draai te geven aan deze klassieke combinatie gebruiken wij eens wat anders dan de standaard mosselgroenten.
Speciaal mosselbestek is trouwens voor beide recepten een aanrader! Wil je nog een lekker bijgerecht? Zoete aardappel friet uit de oven past perfect bij deze mosselen.
Speciaal voor jou geselecteerd
Recept
Probeer eens Mediterraanse mosselen met tomaten, venkel en Chardonnay!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Mediterraan |
Porties | 3-4 personen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Totaal | 25 min |