Recepten
Bakken
Glutenvrij
Recept
Gevuld speculaas
Maak een feest van Sinterklaas met dit recept voor gevuld speculaas. Een heerlijk alternatief voor geraffineerde suikers.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 10 stukken |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 35 min |
---|---|
Koeltijd | 2 uur |
Totaal | 2 uur 45 min |
Benodigdheden
- Kommetje
- Aluminiumfolie
- Bakpapier
- Keukenmachine
Ingrediënten
- Voor het amandelspijs:
- 200 gram blanke amandelen
- 175 gram medjool dadels
- sap van een halve citroen
- rasp van een halve citroen
- Voor het speculaas
- 275 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- 25 gram amandelmeel
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 150 gram kokosolie
- 25 gram speculaaskruiden
- 1 theelepel vanille extract
- 75 ml amandelmelk
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder