Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten

Dit gerecht is een prachtige combinatie van zachte lasagnevellen, verse spinazie, sappig gehakt en romige geitenkaas, allemaal samengebracht in een heerlijke tomatensaus. Een perfecte maaltijd voor elke gelegenheid, van een doordeweekse avond tot een speciaal diner met vrienden of familie.

Recept

Lasagne met spinazie

Er gaat niets boven een heerlijke schaal lasagne. Makkelijk voor te bereiden en eigenlijk altijd lekker.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 1 pak lasagne vellen
  • 500 gram gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 450 gram diepvriesspinazie
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 80 gram geraspte geitenkaas
  • verse basilicum
  • peper, zout, gedroogde oregano, gedroogde basilicum
  • handje cherrytomaatjes

Lasagne met spinazie

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Snijd de ui en knoflookteen fijn en fruit deze aan in een grote pan met een beetje olie.
    3. Snijd de paprika’s in blokjes.
    4. Doe hier het gehakt bij en doe er na ongeveer 5 minuten de paprikablokjes en de spinazie bij.
    5. Kook ondertussen de lasagne vellen volgens aanwijzingen op het pak.
    6. Roer door tot de spinazie is ontdooid en doe er dan de tomatensaus bij, samen met peper en zout en eventueel nog wat gedroogde oregano en gedroogde basilicum (2 snufjes van ieder kruid). Proef en voeg wat toe naar smaak; een snufje kaneel is ook erg lekker.
    7. Neem een flinke ovenschaal en begin met een juslepel eerst met een dun laagje ‘sausmengsel’. Leg hierop 2/3 vellen lasagne en daarbovenop weer een laagje saus. Herhaal dit tot de saus op is en zorg dat je altijd met een sauslaag eindigt.
    8. Bovenop doe je de geraspte geitenkaas (of laat dit weg als je zuivelvrij eet) en een paar cherrytomaatjes. Bak in 20-25 minuten goudbruin in de oven en garneer met wat verse basilicum. Eet smakelijk!