Recepten
Hoofdgerechten
Glutenvrij
Recept
Pannenkoeken met kikkererwtenmeel
Deze pannenkoeken met kikkererwtenmeel zijn een hartige en gezonde optie, rijk aan eiwitten en vezels. Kikkererwtenmeel wordt gemengd met water en zout voor het pannenkoekenbeslag, terwijl de vulling bestaat uit knapperig gebakken kipfilet, spinazie, olijven, avocado, pijnboompitten, en kruiden zoals komijnzaad en knoflook. De pannenkoekjes worden in de pan gebakken tot ze goudbruin zijn en daarna geserveerd op een bedje van verse spinazie met avocado. Een voedzame maaltijd die binnen 30 minuten klaar is!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Surinaams |
Porties | Voor 2 grote (of 3 kleine) pannenkoeken |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 6 min |
---|---|
Totaal | 26 minuten |
Ingrediënten
- 110 gram kikkererwtenmeel
- 200 ml water
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel zuiveringszout
- Verse spinazie
- 100 gram kipfilet
- 15 knoflookolijven
- 10 gram pijnboompitten
- halve avocado
- 2 knoflook tenen
- 1 sjalotje
- 1 theelepel komijnzaad