Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Sauzen Bijgerechten

Afgelopen herfst was ik op Curacao, waar ik kennis maakte met de heerlijke Antilliaanse keuken! En ik kan je vertellen: ze houden er best van een beetje spicy. Tijdens de kookworkshop van Helmi (Caribbean Spice Girl) leerde ik één van de populairste sauzen van het eiland te maken, namelijk pika. Pika is een soort rauwe sambal, wat op Curacao bij bijna alles wordt gegeten. En het is echt héél, héél pittig. Voor mij te pittig om als echt sausje te eten (want soms doen ze dat dus op Curacao, maar het is een heerlijk ingrediënt om bijvoorbeeld aan mayonaise toe te voegen. Vandaag deel ik dit recept voor pika saus met je!

Recept

Pika saus

Pika saus is een populaire, pittige saus uit Curaçao, gemaakt van Madame Jeanette pepers, ui en knoflook. Het geeft gerechten zoals polenta frieten of gebakken aardappeltjes een extra kick. Meng het met wat mayonaise voor een heerlijke romige saus met een rauwe sambal-smaak!

Gang Bijgerecht
Keuken Antiliaans
Porties 1 potje

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 minuten

Ingrediënten

  • 40 gram Madame Jeanette peper
  • 300 gram ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 100 ml witte azijn
  • 50 ml water

Hoe maak je pika saus?

    1. Verwijder de zaadjes uit de Madam Jeanette. Snijd fijn (was daarna je handen en raak je neus, mond of ogen niet aan!)
    2. Snipper de ui en verwijder de schil van de knoflook.
    3. Doe alle ingredienten in een keukenmachine of foodprocessor en hak fijn. Het mag een beetje grof blijven, dus blend het geheel niet te lang.