Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Sauzen

Italië heeft zijn aceto balsamico di Modena, Frankrijk de Champagne, maar wat is nu eigenlijk echt Nederlands cultureel erfgoed? In Nederland worden al langer producten gemaakt om trots op te zijn, maar wat is nou een typisch voorbeeld van Nederlands cultureel erfgoed? Kaas! Wat is er nou leuker om met dit heerlijke Hollandse product iets lekkers te maken, zo is de smaakvolle pesto ontstaan: een ode aan de Goudse kaas.

Recept

Rozemarijn pesto

Bijzonder smakelijk met een Hollands tintje

Gang Saus
Keuken Nederlands
Porties 1 bakje

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 2 grote handen vol verse rozemarijn
  • 1 grote teen knoflook
  • Klein handje walnoten
  • 50 g gouda kaas
  • 50 ml olijfolie
  • Snuf zout

Rozemarijn pesto

    1. Ris alle naaldjes van de takjes rozemarijn af.
    2. Pel de teen knoflook en doe deze samen met de rozemarijn, walnoten, kaas en zout in de hakmolen. Goed mixen tot er een korrelig geheel ontstaat.
    3. Giet nu bijna alle olie erbij en hak alles door elkaar. Kijk goed naar de substantie: is deze te droog? Dan mag er nog wat olie bij. Is het te nat? Doe er dan nog wat walnoten bij. Vergeet zeker niet te proeven! Dan kom je erachter wat er naar jouw smaak nog mist en kan je het eventueel toevoegen.