Hoofdgerechten Recepten Vegetarisch

Deze supersnelle pasta met avocadosaus en spinazie staat binnen 15 minuten op tafel. Het is daarom ook één van mijn favoriete gerechten om doordeweeks op tafel te zetten. Ik zorg dat de ingredienten in huis zijn en dan staat het eten na mijn werk zo klaar. Je kunt natuurlijk glutenvrije pasta of noodles gebruiken en het gerecht is vegetarisch.

Cookinglife Foodies
Pasta met avocadosaus en spinazie

Recept

Pasta met avocadosaus en spinazie

Een vegetarisch gerecht dat binnen een handomdraai op tafel staat. Ideaal voor na het werk!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties Voor 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 150 gram sobanoodles
  • 2 avocado’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram spinazie
  • 30 gram walnoten
  • 1 grote eetlepel crème fraîche
  • 10 cherry tomaatjes
  • halve citroen
  • peper en zout
  • 2 handjes geraspte kaas

Hoe maak je pasta met avocadosaus en spinazie?

  1. Kook water en kook de sobanoodles ongeveer 6 minuten.
  2. Ondertussen maak je de avocadosaus. Doe de avocado (ontpit), spinazie, walnoten, crème fraîche, olijfolie, sap van de halve citroen en peper en zout in een blender of foodprocessor.
  3. Doe de noodles in een kom en voeg de avocadosaus toe. Garneer met geraspte kaas en cherry tomaatjes.

Als ik zo’n nieuw, makkelijk gerecht heb, dan kook ik het meestal een tijdje achter elkaar. Soms wel iedere week! Want ja, ik werk ook gewoon fulltime en ook ik heb ‘s avonds niet zoveel zin meer om te koken.Toch wil ik graag gezond eten, met zoveel mogelijk groenten. Dit gerecht is dan echt een uitkomst!

Tip: Wil je graag een vegan avocadosaus maken? Laat dan de crème fraîche en geraspte kaas weg. Je kunt eventueel een beetje extra olijfolie of plantaardige melk toevoegen om de saus wat smeuïger te maken.