Recepten Glutenvrij suikervrij hoofdgerecht

Dit is pas het eerste poké-bowl recept, dus je zou kunnen stellen dat ik weer eens genadeloos achter de trends aan loop. Maaaaar, ik maak al jaren sushi salades, of sushi in a bowl, zoals wij het hier thuis noemen. En eigenlijk is dat precies hetzelfde, want het komt erop neer dat je gewoon allerlei ingrediënten voor traditionele sushi in een kom doet. En nu heet dat dus poké bowl. Ik vind het prima, want ik ben gek op alles wat met sushi te maken heeft. En omdat deze poké bowl met zalm en avocado ook nog eens in een kwartier klaar is, staat het hier bijna wekelijks op het menu.

Cookinglife Foodies
Poké bowl met zalm en avocado

Recept

Poké bowl met zalm en avocado

Door de rauwe groentes zit dit gerecht ook nog eens vol met voedingsstoffen!

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hawaïaans
Porties Voor 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 300 gram zalmfilet
  • 8 radijsjes
  • halve komkommer
  • 1 wortel
  • 1 avocado
  • 2 nori vellen
  • 3 lente ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel wasabi
  • scheut water
  • tamari (glutenvrije sojasaus) of sojasaus

Hoe maak je een Poké bowl met zalm en avocado?

  1. Breng de rijst aan de kook met voldoende water en laat op laag vuur zachtjes pruttelen.
  2. Snijd ondertussen de radijsjes en lente ui in schijfjes. De komkommer mag in blokjes of julienne, net als de wortel. Ontpit de avocado en snijd in blokjes.
  3. Snijd de zalm in blokjes.
  4. Maak een sausje van de mayonaise en wasabi en voeg een scheutje water toe om het geheel wat dunner te maken.
  5. Knip de nori vellen in kleine stukjes.
  6. Als de rijst klaar is, schep je dat in een bakje. Doe er wat tamari overheen. Verdeel dan de radijsjes, komkommer, avocado, wortel en zalm over de rijst en als laatste de lente uitjes. Maak af met wasabimayonaise en nori.

Mijn vriend is pas laat thuis, ergens tussen 7 en 8. Ik ben altijd rond half 6 thuis en dan is het natuurlijk het handigst dat ik alvast kook. Aangezien ik uit mijn werk ook gewoon enorme honger heb, staat er op werkdagen altijd iets op tafel wat maximaal 30 minuten duurt. Je snapt het al, met 15 minuten bereidingstijd is deze poké bowl een directe favoriet geworden.

Het is ook gewoon enorm makkelijk. Terwijl de rijst lekker pruttelt, snijd ik alle overige ingredienten. Snijden is ook het enige wat ik nog hoef te doen, want behalve de gekookte rijst, zijn de rest van de ingredienten gewoon rauw. Vol met voedingsstoffen, extra lekker. Ik maak snel een wasabimayonaise voor over de poké bowl en zet vast de tamari (glutenvrije sojasaus) klaar voor over de rijst.