Recepten Vegetarisch Lunch Salades

Door de vezels en vele vitaminen en mineralen in pompoen is dit een erg gezond ingrediënt voor een salade. Samen met de quinoa, wat ook veel vezels bevat, vult deze salade goed. De zoute halloumi en frisse granaatappelpitjes zijn heerlijk samen. De goede vetten uit de avocado maakt het gerecht helemaal af!

Cookinglife Foodies
Pompoen halloumi salade

Recept

Pompoen halloumi salade

Een frisse salade voor het najaar!

Gang Lunch/hoofdgerecht
Keuken
Porties 2 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Ingrediënten

  • 100 gram quinoa
  • Halve (fles)pompoen
  • 1 pakje halloumi
  • 1 avocado
  • Granaatappel pitjes
  • 200 gr spinazie
  • Citroensap
  • Dressing: 2 eetlepels (plantaardige) yoghurt 1 theelepel zat’atar

Hoe maak je de pompoen halloumi salade?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en besprenkel met wat olijfolie en zeezout. Leg de pompoen op een bakplaat en bak in 20 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de halloumi in plakjes. Verhit een (grill) pan met olie en grill de halloumi in 10 minuten aan beide kanten tot ze krokant en een beetje bruin zijn.
  4. Snijd de avocado in blokjes. Verdeel de spinazie over de borden en leg hier volgens de quinoa, pompoen, plakken halloumi en avocado overheen.
  5. Garneer met granaatappel pitjes. Meng de yoghurt met de za’atar en besprenkel samen met de citroensap over de salade.
  6.  

Tips!

Gebruik voor gemak pompoenblokjes uit de diepvries.

Het voordeel van halloumi kaas is dat het niet smelt, waardoor het gebakken kan worden. Ideaal als vleesvervanger!

Tips!