Het is alweer even geleden dat één van mijn beste vriendinnetjes bij mij kwam eten en dat ik het internet afstruinde op zoek naar lekkere inspiratie. Zoals je ondertussen misschien al wel weet, ben ik gek op pompoen en vind ik het leuk om daar niet-alledaagse recepten mee te maken. Pompoensoep kennen we allemaal wel, maar je kunt zoveel meer met pompoen. Deze keer gaan we voor een pompoenlasagne met geitenkaas, niet te veel ingrediënten en lekker makkelijk om te maken!
Recept
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 4 personen |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 40 min |
Totaal | 1 uur 0 min |
Ik zie lasagne toch altijd een beetje als comfort food. En deze pompoenlasagne met geitenkaas is een goed alternatief als je een iets gezondere versie van traditionele lasagne wilt maken! Pompoen zit boordevol vitaminen en mineralen en is daarom een groente om eens wat vaker op tafel te zetten. Ook de geitenkaas zit vol vitaminen, met name vitamine D, zo krijg je richting de donkere dagen toch voldoende vitaminen binnen. Staat deze pompoenlasagne met geitenkaas binnenkort bij jou op tafel?
Wat een heerlijk pompoenlasagne recept, al zeg ik het zelf! In dit gerecht heb ik als topping voor geitenkaas gekozen. Pompoen en geitenkaas is altijd al een goede combinatie geweest, maar in dit gerecht is het extra lekker. De zoete smaak van de zelfgemaakte pompoen bladen in combinatie met de iets bittere zoete smaak van de gesmolten geitenkaas zorgen samen in dit pompoenlasagne recept voor één grote smaaksensatie.
Je kunt deze pompoenlasagne ook vegetarisch bereiden. Het mager rundergehakt in dit recept kun je eenvoudig weglaten of vervangen door een vleesvervanger. Mis je nu wat in het gerecht? Je kunt eventueel ook pijnboompitten als extra topping toevoegen of courgette als extra aanvulling op de zelfgemaakte pompoen bladen. Naast dat deze pompoenlasagne vegetarisch is, is het ook koolhydraatarm! Staat dit recept al op jouw to-make list?