Hoofdgerechten Recepten Vegetarisch Lasagne

Het is alweer even geleden dat één van mijn beste vriendinnetjes bij mij kwam eten en dat ik het internet afstruinde op zoek naar lekkere inspiratie. Zoals je ondertussen misschien al wel weet, ben ik gek op pompoen en vind ik het leuk om daar niet-alledaagse recepten mee te maken. Pompoensoep kennen we allemaal wel, maar je kunt zoveel meer met pompoen. Deze keer gaan we voor een pompoenlasagne met geitenkaas, niet te veel ingrediënten en lekker makkelijk om te maken!

Cookinglife Foodies
Pompoenlasagne

Recept

Pompoenlasagne

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totaal 1 uur 0 min

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Wok-/braadpan

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 500 gram mager gehakt of vegetarisch gehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 40 gram tomatenpuree
  • 1 middelgrote ui
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je pompoenlasagne?

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snipper de ui en de knoflook fijn.
  3. Verwarm de pan met olie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe samen met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
  4. Was de pompoen en snijd hem in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt hier een mandoline voor gebruiken, hiermee maak je eenvoudig dunne plakken. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  5. Verdeel de plakken pompoen over de ovenschaal. Hierover heen doe je een laagje saus en sluit weer af met de pompoen. Herhaal dit tot dat je saus op is.
  6. Smelt de crème fraîche en geitenkaas in een pannetje en verdeel dit over de ovenschaal en strijk dit glad.
  7. Bak de pompoenlasagne in 40 minuten goudbruin in de oven, eet smakelijk!

Pompoenlasagne met geitenkaas

Ik zie lasagne toch altijd een beetje als comfort food. En deze pompoenlasagne met geitenkaas is een goed alternatief als je een iets gezondere versie van traditionele lasagne wilt maken! Pompoen zit boordevol vitaminen en mineralen en is daarom een groente om eens wat vaker op tafel te zetten. Ook de geitenkaas zit vol vitaminen, met name vitamine D, zo krijg je richting de donkere dagen toch voldoende vitaminen binnen. Staat deze pompoenlasagne met geitenkaas binnenkort bij jou op tafel?

Pompoenlasagne recept

Wat een heerlijk pompoenlasagne recept, al zeg ik het zelf! In dit gerecht heb ik als topping voor geitenkaas gekozen. Pompoen en geitenkaas is altijd al een goede combinatie geweest, maar in dit gerecht is het extra lekker. De zoete smaak van de zelfgemaakte pompoen bladen in combinatie met de iets bittere zoete smaak van de gesmolten geitenkaas zorgen samen in dit pompoenlasagne recept voor één grote smaaksensatie.

Pompoenlasagne vegetarisch

Je kunt deze pompoenlasagne ook vegetarisch bereiden. Het mager rundergehakt in dit recept kun je eenvoudig weglaten of vervangen door een vleesvervanger. Mis je nu wat in het gerecht? Je kunt eventueel ook pijnboompitten als extra topping toevoegen of courgette als extra aanvulling op de zelfgemaakte pompoen bladen. Naast dat deze pompoenlasagne vegetarisch is, is het ook koolhydraatarm! Staat dit recept al op jouw to-make list?