Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Wokpan

Categorieën

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op een Cookinglife cadeaukaart van € 50,-

Wokpannen

Een groot voordeel van het koken met een wokpan is dat je er praktisch alles in kunt bereiden. Denk aan: vlees, groente of saus. Wij bieden je een ruim assortiment producten die je ondersteunen in de keuken. Mocht je een wokpan willen bestellen, let dan ook goed op de warmtebron die je wilt gebruiken. Niet elke pan is namelijk voor alle warmtebronnen geschikt. Ontdek jouw ideale pan bij Cookinglife!

Navigeer eenvoudig naar het gewenste onderwerp: 

Wokpan inductie

Je vindt gemakkelijk een wokpan voor inductie waarmee je niet alleen gezond, maar ook milieubewust kunt koken. Omdat je geen gas of vuur gebruikt is het een hele veilige manier van koken. Wanneer je een wokpan voor inductie wilt aanschaffen ga dan voor eentje met een platte bodem. Dit wordt geadviseerd, omdat een ronde bodem niet stevig staat op een vlakke kookplaat.

Wokpan met deksel

Voor het stoven van eten en het behouden van de warmte in de pan is het handig om een wokpan met deksel aan te schaffen. Hiermee voorkom je gelijk dat er hete spetters op jou terecht komen. Daarnaast is een wokpan met deksel ook wel zo makkelijk als je even wat kookvocht af wil gieten. De deksel kan uiteraard heet worden dus het gebruik van ovenwanten of pannenlappen is aan te raden.

Wokpan met deksel

Wat is het verschil tussen een wokpan en een hapjespan?

Een wokpan kun je meestal herkennen aan een ronde bodem in combinatie met hoge randen, terwijl een hapjespan een platte bodem en lagere randen heeft. Een wok is ideaal voor snel koken op hoge temperaturen, dit maakt dat de wokpan perfect is voor het roerbakken van bijvoorbeeld Aziatische gerechten. Maar, de wok kan ook gebruikt worden voor het grillen van vlees of zelfs het stoven van vis. Erg multifunctioneel dus! De hapjespan daarentegen biedt eerder de mogelijkheid om te roosteren, braadstomen of zelfs om te bakken. Kortom, het komt neer op wat u wilt bereiden en welke stijl van koken uw voorkeur heeft. Maar geen zorgen - met ons ruime aanbod vindt u altijd de juiste pan!

Waar moet je op letten bij het kopen van een wokpan?

Wil je graag een passende wok kopen, maar heb je geen idee waarop je moet letten? Geen zorgen. In het onderstaande lijstje vind jij een greep met belangrijke factoren waarop je kunt letten bij de aanschaf van een wokpan.

  • Warmtebron: een belangrijke factor bij het kopen van een wokpan is de warmtebron waar je op gaat koken. Bekijk goed welke warmtebron je hebt en stem de wokpan hierop af. Zo kun je koken op inductie, gas of op een elektrische warmtebron. In ons aanbod vind je overigens ook wokpannen die je op elke warmtebron kunt gebruiken.
  • Materiaal: het materiaal van de pan kan ook bepalend zijn, zo geleiden aluminium en roestvrij staal de hitte goed. Keramische en gietijzeren wokpannen zijn goed bestand tegen hoge temperaturen.
  • Formaat: bovendien moet je rekening houden met het formaat van de wok. Als je vaak voor meerdere personen kookt dan heb je wellicht een grote pan nodig.
  • Functionaliteiten: kijk ook scherp naar extra functies, zoals een antiaanbaklaag of handvaten met een goede grip. Ons aanbod aan wokpannen is erg uitgebreid en daarom is de kans groot dat je bij ons een wok vindt die aan je criteria voldoen.

Wist jij dat? 

Je bij Cookinglife alle topmerken rondom wokpannen vindt? Zo kun je bij ons kiezen tussen merken als Le Creuset, BK, KitchenAid, Westinghouse en Demeyere.

Wat is een echte wok?

Een echte wok is meestal gemaakt van gietijzer en heeft een ronde, conische vorm met hoge randen. Het wordt traditioneel gezien als de beste keuze voor wokken, omdat de warmte gelijkmatig verspreid wordt en er minder kans is op aanbak problemen. Echter, ze zijn vaak moeilijker te onderhouden dan andere materialen, zoals roestvrij staal of aluminium. Maar, als je gerechten wilt maken met authentieke smaken, dan is het absoluut de moeite waard om te investeren in een echte wok. Vergeet niet dat ze vaak op hoge temperaturen moeten worden gebruikt en met olie of andere vetstoffen moeten worden ingevet voordat je begint met koken. Maar, als je bereid bent om de tijd en moeite te nemen, zal je beloond worden met gerechten die over een overheerlijke smaak beschikken.

Wat is de beste wokpan voor inductie?

Er is geen specifieke wokpan die als de beste voor inductie beschouwd wordt. Welke wok het beste is hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeftes. Hierbij kun je denken aan materiaal, de maatvoering en extra functionaliteiten. Een goed beginpunt kan zijn om te kiezen voor een wokpan met een platte bodem die geschikt is voor inductie koken. Verder kan geadviseerd worden om te kiezen voor een pan met antiaanbaklaag of met een keramische coating, deze zijn namelijk gemakkelijk schoon te maken en hierbij vermindert de kans op aanbak problemen.

Waarvoor gebruik je een wokpan?

Een wokpan wordt gebruikt om in een korte tijd op hoge temperatuur groente, vlees of vis te verhitten. Hierdoor blijven vitamines en smaken goed bewaard. In een wok hoef je weinig olie te gebruiken, wat er voor zorgt dat er weinig vetten aan je maaltijd worden toegevoegd. Naast Aziatische gerechten kan er ook Hollandse kost zoals spruitjes of krieltjes in de wok bereid worden. Door de hoge randen kun je alle ingrediënten eenvoudig omscheppen en wordt alles goed gaar.

Wokpan

Wat is een goede wokpan?

Een goede wokpan bereikt een hoge temperatuur en past bij de warmtebron die jij gebruikt. Gietijzer is hiervoor een zeer geschikt materiaal. Voordelen van gietijzer zijn dat het op alle warmtebronnen past, erg heet kan worden en stevig op het fornuis staat. Liever een lichtere wokpan? Ga dan voor een stalen, roestvrij stalen of aluminium wokpan. De laatste is niet geschikt voor inductie. Voor alle warmtebronnen geldt dat pannen met een platte bodem het beste werken. Wil je wel graag eentje met een ronde bodem? Maak dan gebruik van een wokring of -houder.

Hoe onderhoud je een wokpan?

We adviseren om een wokpan altijd met de hand schoon te maken. Hierdoor heb je er langer plezier van. Maak de pan schoon met warm water en een spons zonder afwasmiddel of zeep. Zo behoudt het zijn (natuurlijke) anti-aanbaklaag. Droog de pan daarna af met een schone theedoek. In plaats van afdrogen kun je hem ook 1-2 minuutjes op laag vuurtje zetten. Hardnekkige bakresten kun je losmaken door wat zout op de bodem te verhitten en er daarna met keukenpapier af te halen.

Welke maat wokpan heb je nodig?

Welke maat wokpan je nodig hebt hangt af van hoeveel je gaat koken en voor hoeveel personen. Als je meestal alleen of met twee personen kookt, dan is een kleinere wokpan misschien genoeg. Maar als je vaak voor groepen van vier of meer mensen kookt, heb je wellicht een grotere wok nodig. Kijk goed naar de inhoud van de wokpan, deze vind je in de productinformatie van de specifieke wok. Zet deze inhoud af tegen de hoeveelheid eten dat je gemiddeld kookt en je weet of de inhoud genoeg is.

Waar koop je een wokpan?

Bij Cookinglife ben je aan het juiste adres voor een wokpan! Met de hoge kwaliteit van onze pannen wordt een gezonde maaltijd op tafel zetten heel eenvoudig. We hebben een ruim assortiment, dus er zit altijd wel eentje voor je tussen. Is je wokpan aan vervanging toe of wil je een wokpan kopen om je keuken compleet te maken? Begin met vergelijken in onze webshop!

Cookinglife | Reviews: 9.0/10 - 12.502 reviews