Recepten Vegan Suikervrij Tussendoortje Zuivelvrij

Smoothies zijn top. Ik ben groot fan. Ik stop ze altijd vol met allerlei lekker fruit en gekke ingredienten en het liefst maak ik ze zo voedzaam mogelijk. Maar een snelle smoothie is ook weleens fijn en vooral eentje die dan wél echt nog wat doet voor je lichaam. Deze mango smoothie met proteine vind ik daar een goed voorbeeld van. Het is namelijk niet alleen lekker, maar door de proteine een goede hulp bij spierherstel en door het lijnzaad een steuntje in de rug voor je darmen. Oh, en mango zorgt ook nog voor een mooie huid. Top smoothie toch?

Cookinglife Foodies
Proteïne mango smoothie

Recept

Proteïne mango smoothie

Bomvol goede voedingsstoffen!

Gang Tussendoortje
Keuken Nederlandse
Porties Voor 2 glazen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Ingrediënten

  • 250 gram mango (bijv. uit de diepvries)
  • 350 ml water
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 1 eetlepel plantaardige proteinepoeder

Hoe maak je een proteïne mango smoothie ?

  1. Heel simpel. Doe de mango blokjes in een blender samen met het water, lijnzaad en proteïnepoeder.
  2. Zet de blender aan, een minuut of twee, en schenk je smoothie in een glas.
  3. Enjoy!

Sinds ik behoorlijk fanatiek sport, merk ik dat mijn lichaam behoefte heeft aan extra eiwitten. De afgelopen maanden ben ik voorzichtig wat kwark gaan eten, om te kijken hoe mijn lichaam melkproducten verteerde, na dat ruim 2 jaar niet gegeten te hebben. Dat gaat tot nu toe goed. Daarnaast gebruik ik voor of na het sporten (plantaardige eiwitpoeder in mijn smoothie, ontbijtbowl of pannenkoekjes, zodat mijn spieren zich beter kunnen herstellen.

Ook deze mango smoothie is één van mijn favorieten, omdat het een smoothie is bomvol goede voedingsstoffen. Het extra lijnzaad is goed voor mijn darmen en de proteïne goed voor mijn spieren en daarnaast geeft het een vol gevoel. Het eiwitpoeder is suikervrij en gemaakt van plantaardige ingredienten. En heb je even geleden het artikel gemist over eiwitten en sport? Dan is dat ook nog een aanrader om op je gemakje te lezen.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.