Raw Cacao poeder is één van de meest populaire superfoods. Niet alleen is het erg goed voor je, het smaakt ook nog eens ontzettend lekker, in tegenstelling tot sommige andere superfoods zoals tarwegras of spirulina poeder. Je kunt raw cacao natuurlijk gebruiken in recepten, maar je kunt er ook heel simpel en snel (en lekker) een smoothie mee maken. Bijvoorbeeld ‘s ochtends als energieboost, of voor of na het sporten.
Recept
Dit is een ideaal drankje om te drinken voor of na het sporten. Het helpt om je vitaminen en mineralen tekorten aan te vullen.
Gang | Dranken |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 1 smoothie |
Bereidingstijd | 5 min |
---|---|
Totaal | 5 min |
Raw Cacao poeder is gemaakt van onverhitte cacaobonen. Bij verhitting raken veel producten, denk ook aan groenten, een groot deel van hun voedingsstoffen kwijt. Dit is veelal gebeurd wanneer je chocolade in de winkel koopt. Door de cacaobonen rauw en onverhit te vermalen blijven alle voedingsstoffen behouden. Zo bevat raw cacao onder andere een grote hoeveelheid anti-oxidanten en vitaminen, mineralen en vezels. Daarnaast is het rijk aan ijzer, chroom, anandamide (dit zorgt voor ‘runner’s high’, dat gelukssgevoel dat je na het sporten hebt), vitamine C, koper en zink.
Door lucuma poeder toe te voegen, krijgt de smoothie daarnaast een wat zoetere smaak. Drink deze smoothie in de ochtend voor een flinke energieboost. Als je veel sport kun je ‘m voor of na je work-out drinken; de cacao zorgt er namelijk voor dat vitaminen en mineralen tekorten weer (deels) worden aangevuld.