Welkom!
Klantenservice
Alleen topmerken voor echte kookfans
Meer dan 100.000 tevreden klanten gingen je voor
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL

Reviewvoorwaarden Cookinglife.nl

Waarom schrijven klanten reviews over producten?

Reviews zijn er om aan andere klanten te laten weten hoe jij een product ervaren hebt. 
Het is voor ons van belang dat de reviews die op Cookinglife.nl geplaatst worden, relevant, behulpzaam en betrouwbaar zijn. Wanneer je een review op onze website plaatst, ga je akkoord met een aantal voorwaarden. Hieronder worden deze voorwaarden besproken.

De volgende punten zijn niet toegestaan in een review:

 • Het artikel heb je niet op Cookinglife.nl gekocht.
 • Uitspraken die niets te maken hebben met jouw ervaring over het artikel.
 • Je review gaat enkel over: prijs, verzending en/of verkopende partij.
 • Incorrect taalgebruik (scheldwoorden, grof taalgebruik, racistische, discriminerende, beledigende of hatelijke taal)
 • Verwijzingen op welke manier dan ook naar andere websites.
 • Vergelijkingen op het gebied van kortingen, commerciële acties, campagnes of prijsverschillen met andere webshops of fysieke winkels.
 • Commerciële inhoud en/of een commercieel doel, tenzij dit nadrukkelijk in een aparte alinea staat vermeldt. Hieronder 2 voorbeelden die incorrect zijn:
 • Je vermeldt niet dat je het artikel (tijdelijk) hebt gekregen van een partij om er een review over te schrijven. 
 • Je vermeldt niet in je review dat je er een vergoeding voor hebt gekregen om een review te schrijven. 

Het verwijderen van reviews

Wij van Cookinglife.nl kunnen zonder de klant te informeren de reviews verwijderen. Dit wordt gedaan voordat de geschreven review online zichtbaar is. Dit geldt voor de volgende gevallen: 

 • Als één of meerdere van de bovenstaande voorwaarden voorkomen in de review of als Cookinglife.nl hier een vermoeden van heeft.
 • Als de review gaat over productinformatie, die toen verkeerd was, maar nu keurig is aangepast. Om verwarring te voorkomen, kan deze review verwijderd worden. 
 • Wanneer de automatische controle een afwijkend patroon aan geeft en we dus reden hebben om aan te nemen dat de review vals is. 

Een review dat niet positief is over een product, maar aan alle voorwaarden voldoet, is nooit een reden om hem af te keuren of te verwijderen. Als de review voldoet aan de voorwaarden, dan wordt deze getoond op de website. 

Reviews verzamelen en tonen

Klanten kunnen vanaf 22/12/2021 een review schrijven over een product dat ze via Cookinglife.nl hebben gekocht. Het is van belang dat de review relevant, behulpzaam en betrouwbaar is voor ons, maar ook vooral voor andere klanten. 

Een nieuwe review is niet direct zichtbaar. De inhoud en herkomst van de review wordt eerst automatisch of handmatig gecontroleerd. Deze controle doen wij zelf of laten we doen door een externe partij. Normaliter staan de nieuwe reviews binnen een dag online en staan reviews voor altijd op Cookinglife.nl.

Op Cookinglife.nl is het niet mogelijk om als klant zelf je review aan te passen of te verwijderen. Wil je dit wel doen? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

                                              

Cookinglife.nl kan deze voorwaarden op elk moment aanpassen. De nieuwe voorwaarden zullen dan zo snel mogelijk op onze website worden geplaatst. 

Cookinglife | Reviews: 4/5 - 20.685 reviews