Recepten Hoofdgerechten Vis Glutenvrij

Ik ben een fan van heerlijk en gezond eten en wil tegelijkertijd zo min mogelijk ingrediënten gebruiken. Niet alleen sta je zo (meestal) minder lang in de keuken, als ik zelf een recept tegenkom met een ellenlange ingrediëntenlijst vind ik bij voorbaat al meer werk. Volgens mij kan het niet veel makkelijk, sneller en simpeler dan dit gerecht. Deze rijstnoedels met garnalen en inktvis en edamame zijn gezond en super snel avondeten.

Cookinglife Foodies
Rijstnoedels met garnalen, inktvis en edamame

Recept

Rijstnoedels met garnalen, inktvis en edamame

Volgens mij kan het niet veel makkelijk, sneller en simpeler dan dit gerecht. Deze rijstnoedels met garnalen, inktvis en edamame zijn gezond en super snel avondeten.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 1 persoon

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 100gr rijstnoedels
  • 8 grote garnalen
  • 100gr pijlinktvishoofden (of gewone inktvis)
  • 200gr edamame
  • 1 citroen
  • 1/4 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • Wat grof zeezout

Hoe maak je rijstnoedels met garnalen, inktvis en edamame?

  1. Haal de inktvis en de garnalen op tijd uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
  2. Snijd het pepertje en de knoflook klein en een halve citroen in plakjes.
  3. Zet 2 pannen met  water op, één voor de edamame en de ander voor de rijstnoedels. Voor zowel de edamame als de rijstnoedels geldt dat het water flink moet koken voor je de inhoud in de pan doet.
  4. Volg de aanwijzingen voor de rijstnoedels op de verpakking. Mijn rijstnoedels moesten 6 minuten koken. De edamame’s hoeven ook maar 4/5 minuten te koken en hetzelfde geldt (ongeveer) voor de garnalen en inktvis.
  5. Verhit een wokpan met wat olijfolie en bak hierin heel even het pepertje en de knoflook. Doe vlak daarna de garnalen en inktvis erbij en bak op hoog vuur in een paar minuten gaar.
  6. Laat de rijstnoedels na het koken uitlekken in en vergiet en leg ze daarna op een bord. Laat ook de edamames uitlekken en die hier wat grof zeezout overheen. Serveer de edamames apart in een mooi schaaltje.
  7. Knijp wat citroensap uit over de inktvis en garnalen (in de pan) en bestrooi met een snuf zout. Serveer ze dan boven op de rijstnoedels en knijp over de rijstnoedels nog een beetje citroensap uit. Garneer het geheel nog met wat basilicum en de schijfjes citroen.
  8. Eet smakelijk!

Hier thuis is van oudsher Vrijdag Pizzadag. Vroeger deed ik daar vrolijk aan mee, maar als je geen tarwe, en sowieso geen berg zout, e-nummers en ga nog even door, kunt eten, ga je vanzelf op zoek naar alternatieven. Al had ik de betreffende vrijdag weinig zin om uren na te denken over alternatieven, dus deed ik gewoon maar de vriezer open. Ah, grote garnalen. Altijd lekker. En pijlinktvishoofdjes die ik bij de Aziatische groothandel had gehaald. Dat combineert al super! Erbij? Rijstnoedels, dat pakje stond namelijk nog open en de mihoen die ik in mijn hoofd had was nog onaangebroken.

Hier thuis is van oudsher Vrijdag Pizzadag. Vroeger deed ik daar vrolijk aan mee, maar als je geen tarwe, en sowieso geen berg zout, e-nummers en ga nog even door, kunt eten, ga je vanzelf op zoek naar alternatieven. Al had ik de betreffende vrijdag weinig zin om uren na te denken over alternatieven, dus deed ik gewoon maar de vriezer open. Ah, grote garnalen. Altijd lekker. En pijlinktvishoofdjes die ik bij de Aziatische groothandel had gehaald. Dat combineert al super! Erbij? Rijstnoedels, dat pakje stond namelijk nog open en de mihoen die ik in mijn hoofd had was nog onaangebroken.