Recepten Glutenvrij Veganistisch Ontbijt Nagerecht

Havermout is één van mijn favoriete ontbijtjes en je vindt hier dan ook genoeg ontbijtrecepten met havermout. Maar er is natuurlijk niets mis met af en toe wat variatie. Deze glutenvrije rijstpudding met kokosmelk, appel en kaneel is een echt verwenontbijtje. Het recept hiervoor zag ik staan op de website van een mede-blogger. Door de kokosmelk en de vanillemerg is de rijstpudding lekker zoet, maar niet té zoet. Eigenlijk smaakt het herfstig en exotisch tegelijk.

Cookinglife Foodies
Rijstpudding met appel en kaneel

Recept

Rijstpudding met appel en kaneel

Ook heerlijk als toetje!

Gang Ontbijt, dessert
Keuken Aziatisch
Porties Voor 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 100 gram pandan rijst of rijst naar keuze
  • 200 ml water
  • 100 ml kokosmelk uit blik
  • 100 ml plantaardige melk, bijv. amandelmelk of sojamelk
  • 1 vanillestokje, merg uitgeschraapt
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • snuf grof zeezout
  • 1 appel
  • klein handje gehakte amandelen

Hoe maak je rijstpudding met appel en kaneel?

  1. Doe het water in een pannetje met de rijst en een snuf zeezout en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de rijst al het water heeft opgenomen.
  2. Voeg dan de kokosmelk toe, de plantaardige melk, vanillemerg en de citroenrasp toe. Laat nogmaals 15 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Schil ondertussen de appel en snijd in blokjes. Hak de amandelen. Serveer de rijstpudding met appel en amandelen. Eet smakelijk!

Tip: kook een dag van te voren een beetje extra rijst bij je avondmaaltijd. Op die manier hoef je alleen nog de kokosmelk en amandelmelk toe te voegen; dat scheelt je weer tijd.

Behalve dat het een top ontbijt is, kun je deze rijstpudding natuurlijk ook als dessert serveren. Ik zou dit dan wel in kleine porties doen, want deze pudding is echt behoorlijk vullend!