Havermout is één van mijn favoriete ontbijtjes en je vindt hier dan ook genoeg ontbijtrecepten met havermout. Maar er is natuurlijk niets mis met af en toe wat variatie. Deze glutenvrije rijstpudding met kokosmelk, appel en kaneel is een echt verwenontbijtje. Het recept hiervoor zag ik staan op de website van een mede-blogger. Door de kokosmelk en de vanillemerg is de rijstpudding lekker zoet, maar niet té zoet. Eigenlijk smaakt het herfstig en exotisch tegelijk.
Recept
Ook heerlijk als toetje!
Gang | Ontbijt, dessert |
---|---|
Keuken | Aziatisch |
Porties | Voor 2 personen |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Totaal | 30 min |
Tip: kook een dag van te voren een beetje extra rijst bij je avondmaaltijd. Op die manier hoef je alleen nog de kokosmelk en amandelmelk toe te voegen; dat scheelt je weer tijd.
Behalve dat het een top ontbijt is, kun je deze rijstpudding natuurlijk ook als dessert serveren. Ik zou dit dan wel in kleine porties doen, want deze pudding is echt behoorlijk vullend!