hoofdgerecht Lunch Glutenvrij Vis Recepten

In de zomer vind ik het heerlijk om uit mijn werk snel even wat te eten klaar te maken, tas in te pakken en ‘s avonds nog ergens naar buiten te gaan. Wij hebben in Utrecht namelijk een appartement, zonder tuin of balkon, en als je dan toch buiten wilt eten moet je een beetje makkelijk eten. Wat we bijvoorbeeld vorige week met dat warme weer deden, is snel deze salade met gerookte zalm, avocado en komkommer maken, en dan hup tas inpakken en naar het meer. Daar aten we lekker makkelijk uit bakjes en zo konden we toch fijn buiten eten. Ideaal!

Cookinglife Foodies
Salade met avocado, gerookte zalm en komkommer

Recept

Salade met avocado, gerookte zalm en komkommer

Deze frisse en zomerse maaltijd is makkelijk en snel te bereiden! Zowel glutenvrij als koolhydraatarm.

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Nederlands
Porties Voor 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalm
  • 150 gram veldsla
  • halve komkommer
  • 1 avocado
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel dille
  • zout en peper

Hoe maak je een salade met avocado, gerookte zalm en komkommer?

  1. Snijd of scheur de gerookte zalm in stukjes. Snijd de avocado in blokjes, de zongedroogde tomaat in stukjes en de komkommer in halve plakjes.
  2. Doe de veldsla in een grote kom, decoreer met de zalm, avocado, tomaatjes en komkommer.
  3. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, dille en zout en peper naar smaak.

Ook als je wel een tuin hebt, is dit een heerlijke salade. Je hebt ‘m in vijf minuten op tafel staan en de smaak is super. Hij is licht, maar door de avocado en zalm toch vullend.

Deze frisse salade past ook prima als bijgerecht bij een gezonde BBQ. Maak er bijvoorbeeld nog zalmpakketjes met dille bij, of ga voor kipspiesjes met pindasaus.