Recepten Ontbijt Suikervrij

Zin om je dag gezond, maar toch super lekker te beginnen? Dan moet je zeker deze smoothiebowl met pindakaas en banaan eens proberen. De basis is gemaakt van kwark en bevroren banaan, maar je kunt helemaal los gaan met de toppings en daar lekker mee variëren. Zo kun je dit ontbijtje elke dag wel eten en smaakt het toch steeds net even anders.

Cookinglife Foodies
Smoothiebowl met pindakaas en banaan

Recept

Smoothiebowl met pindakaas en banaan

Start je dag gezond met dit heerlijke ontbijt!

Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties Voor 1 persoon

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 2 bevroren bananen
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels magere kwark
  • 1 vanillepeul
  • toppings, bijvoorbeeld:
  • cacaopoeder
  • nog meer pindakaas
  • kokossnippers
  • granola (de zelfgemaakte variant of zonder veel suikers)
  • plakjes banaan
  • pecannoten, walnoten of pitten en zaden

Hoe maak je een smoothiebowl met pindakaas en banaan?

  1. Snijd de banaan in plakjes.
  2. Snijd de vanillepeul in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe het vanillemerg in de blender samen met de pindakaas, bevroren banaan en kwark
  3. Pureer tot een gladde massa.
  4. Giet de smoothie in de kom en versier je smoothiebowl met toppings naar keuze. Enjoy!

Wil je een plantaardige variant maken van deze smoothiebowl? Vervang de kwark dan door plantaardige yoghurt, liefst wel een beetje met een dikke structuur, zoals kokosyoghurt.

Wil je de smoothiebowl extra vullend en vezelrijk maken? Voeg dan granola toe. Let er dan wel op dat je een variant gebruikt zonder te veel toegevoegde suikers. Zelf granola maken is ook lekker!