Recepten Hoofdgerechten Pasta

Kikkererwten zouden eigenlijk standaard in iedereen z'n keuken moeten staan. Ze zijn heerlijk als topping over een salade en je kunt er humus van maken. Ook is deze peulvrucht perfect om te roosteren! Misschien denk je dat spaghetti en kikkererwten een vreemde combi zijn, maar niets is minder waar! Ze gaan namelijk perfect samen.

Cookinglife Foodies
Spaghetti met geroosterde kikkererwten

Recept

Spaghetti met geroosterde kikkererwten

en pestodressing

Gang Hoofdgerecht
Keuken
Porties 3 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Oven op 200 °C
  • Staafmixer of foodprocessor

Ingrediënten

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 200 g gerookte kip (of kies voor de vega variant met champignons)
  • Potje zongedroogde tomaatjes
  • Potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zeezout
  • 1 el olijfolie
  • Voor de pesto
  • 2/3 van een basilicum plantje
  • 1/2 halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 flinke scheuten extra vierge olijfolie
  • Zout en peper

Hoe maak je de spaghetti met geroosterde kikkererwten en pestodressing?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten goed uitlekken. Meng de kikkererwten met de olijfolie, paprikapoeder en zeezout. Spreid het vervolgens uit over het bakpapier in een ovenschaal. Rooster ze 30 minuten in de oven, schep ze hierna om en laat de kikkererwten nog 10 minuten in de oven staan. Laat de kikkererwten afkoelen op keukenpapier. Hierdoor worden ze nog wat knapperiger.
  2. Kook de spaghetti in water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Begin dan aan de pesto. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Haal ze eruit en laat ze even afkoelen. Pluk de blaadjes van het basilicum plantje (ongeveer 2/3 van de plant) en pel en snijd de knoflook fijn. Doe dit in hoge maatbeker. Doe de pijnboompitten ook in de maatbeker. Voeg hier het sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie aan toe. Pureer alles met staafmixer of in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Voeg nog een flinke scheut olijfolie toe en breng het op smaak met wat zout en peper. Mix dit nogmaals met de mixer en klaar is je zelfgemaakte pesto!
  3. Snijd daarna de gerookte kip en zongedroogde tomaatjes in reepjes. Giet de spaghetti af en meng de spaghetti met de pesto. Verdeel de gerookte kip, zongedroogde tomaatjes en geroosterde kikkererwten over de borden en leg er nog een aantal basilicumblaadjes bovenop het gerecht. 
  4. Eet smakelijk namens Cookinglife!  PS Ontdek ook ons assortiment pastaborden in fraaie designs en koekenpannen van topmerken. 

Tip!

Als je na afloop nog wat kikkererwten over hebt, kun je ze de volgende dag opeten als snack tijdens bijvoorbeeld een filmavondje. Een soort borrelnootjes, maar dan gezonder. Zonde om weg te gooien!

Tip!
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.