Recepten Bakken Koeken Taarten

Dit taartje is perfect om te maken voor het heilige avondje op 5 december. Ook heerlijk trouwens voor de maanden daarna. Wat zeg ik, eigenlijk het hele jaar door lekker! Maar natuurlijk wel nét even leuker met Sinterklaas. Deze taart met speculaas en chocola is onwijs makkelijk om te maken. Doordat je er punten uit kunt snijden, is het een leuke taart om te serveren als er bezoek is of eet ‘m lekker bij de koffie.

Cookinglife Foodies
Speculaastaart met chocola

Recept

Speculaastaart met chocola

Een taart is altijd feestelijk, Sinterklaas wordt nog leuker met deze speculaastaart!

Gang Gebak
Keuken Nederlands
Porties 10 punten

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totaal 45 min

Benodigdheden

  • Taartvorm van 18cm 

Ingrediënten

  • 75 gram havermeel
  • 75 gram speltmeel
  • 75 gram griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 40 gram honing
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 8 gram speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram pure chocolade
  • evt. amandelen of amandelschaafsel om te garneren

Hoe maak je een speculaastaart met chocola?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng het havermeel met speltmeel (je kunt ook havermout 1 minuut in de blender doen, dan heb je ook havermeel). Doe hierbij de speculaaskruiden, kaneel en het bakpoeder.
  3. Meng in een andere kom de yoghurt met eieren, honing en kokosbloesemsuiker.
  4. Voeg de droge en natte ingredienten dan samen en meng tot een glad beslag.
  5. Hak de chocolade in grove stukken en lepel dit door het beslag.
  6. Bedek de bodem van een taartvorm met bakpapier en vet de randen in met olie. Verdeel het beslag over de taartvorm. Garneer met de overgebleven chocolade en amandel(schaafsel)en en bak in 25-30 minuten gaar in de oven.

Een taart is net iets leuker om te serveren dan standaard een bak pepernoten op tafel te zetten, toch? Het kan natuurlijk ook allebei, maar maak dan wel zelf pepernoten, die zijn écht lekkerder! Wat betreft deze speculaastaart. Het recept ben ik tegengekomen bij een medeblogger en ik heb het aangepast naar mijn eigen smaak en stijli. Zo voegde ik wat kaneel toe en heb ik kokosbloesemsuiker gebruikt en de hoeveelheid iets verminderd. Bedankt weer voor de inspiratie, Reny!

Voor een glutenvrije speculaastaart vervang je het speltmeel uit dit recept door evenveel glutenvrij zelfrijzend bakmeel. Je kunt het bakpoeder dan weglaten. Heb je een allergie voor noten? Laat dan de versiering van amandelen weg. Je kunt eventueel wat extra chocolade gebruiken om te garneren, of wat geraspte kokos.