Ok, je kunt me er ‘s nachts niet voor wakker maken, maar dat komt omdat je me ‘s nachts sowieso beter niet wakker kunt maken. I love my sleep! Maar op ieder ander moment van de dag vind ik pizza een goed idee. En dat is weer niet zo’n goed idee, want pizza is over het algemeen niet zo heel gezond, maar het is toch echt mijn lievelings comfort food. Als ik je vertel dat deze spelt pizza met rode biet en zalm minstens net zo lekker is als een ‘normale’ pizza, geloof je me dan? Als ik jou was, zou ik ‘m snel een keertje maken. Smullen!
Recept
In deze pizza, een recept voor 2 personen, zit maar liefst 300 gram rode biet! Een mooie manier om pizza te eten én toch je groenten binnen te krijgen. Varieer naar hartelust met je toppings. Je kunt je pizza dus ook met nóg meer groenten beleggen.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 2 grote pizza’s |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Rijstijd | 30 min |
Bereidingstijd | 20 min |
Totaal | 1 uur 10 min |
Je kunt tegenwoordig geloof ik ook pizzabodems met groenten in de winkel vinden. Maar als ik ze zelf maak weet ik precies wat er in gaat en er zijn zat recepten voor rode biet pizza waar alleen wat bietensap aan de bodem is toegevoegd. Je krijgt dan wel die leuke rode kleur, maar je mist toch een hoop vezels en voedingsstoffen als je alleen bietensap gebruikt, in plaats van de hele biet.
In deze pizza, een recept voor 2 personen, zit maar liefst 300 gram rode biet! Dat is dus ongeveer 150 gram rode biet per persoon en een mooie manier om pizza te eten én toch je groenten binnen te krijgen. Ik heb de pizza nu belegd met hüttenkäse, zalm en rucola, maar je kunt natuurlijk naar hartelust variëren met je toppings. Je kunt je pizza dus ook met nóg meer groenten beleggen.
Tip: voor een glutenvrije versie vervang je het speltmeel door boekweitmeel of zelfrijzend glutenvrij bakmeel.