Recepten Bijgerechten Lunch Vis

Niets is zo lastig dan met feestdagen of verjaardagen bedenken hoe je allerlei lekkere hapjes op tafel kunt zetten, die dan ook nog eens gezond zijn. Daarom ben ik de afgelopen weken druk bezig geweest met onder andere een gezond kerstmenu en glutenvrije oliebollen. Vandaag laat ik je een andere lekkernij zien, namelijk een gezonde tonijnsalade. Dit kun je feestelijk op tafel presenteren met (glutenvrije) crackers en iedereen zal ervan smullen.

Cookinglife Foodies
Tonijnsalade

Recept

Tonijnsalade

Super lekker om op tafel te zetten met wat crackers of brood en heel makkelijk te maken.

Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1 schaaltje

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 1 grote rijpe avocado
  • 1 blikje tonijn met MSC-keurmerk
  • 1 grote sjalot of 2 kleintjes
  • 15 mini augurken
  • scheutje olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • peper en zout
  • klein beetje citroensap

Hoe maak je tonijnsalade?

  1. Snipper de sjalot(ten) en snijd de augurken in kleine stukjes.
  2. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de avocado en prak fijn met een vork.
  3. Open het blikje tonijn en verdeel dit met een vork door de geprakte avocado. Voeg ook de gesnipperde sjalot toe en de augurken. Doe er een scheutje olijfolie bij, een klein beetje citroensap, de dille en breng op smaak met zout en peper.

Deze tonijnsalade is hartstikke gezond, omdat de standaard mayonaise of yoghurtdressing die je normaal bij tonijnsalade gebruikt, vervangen wordt door een avocado. Je prakt heel simpel een rijpe avocado fijn en door de textuur van avocado wordt je tonijnsalade dan alsnog heerlijk romig.

Zet een bakje met de tonijnsalade op een leuke borrelplank met wat (glutenvrije) crackers.