Recepten Bijgerecht Voorgerechten Lunch Vis Asperges

Het is voorjaar en dat betekent tijd voor salade! Salade is eigenlijk altijd lekker, maar er zijn in deze tijd van het jaar zulke heerlijke producten te krijgen waardoor je met heel weinig ingrediënten de allerlekkerste dingen op tafel tovert. Deze salade is er één van. Heel erg Hollands, maar een erg laag ‘stamppot gehalte’.

Cookinglife Foodies
Voorjaarssalade

Recept

Voorjaarssalade

met groene asperges en gamba's

Gang Voorgerecht / Bijgerecht / Lunch
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Pan
  • Schuimspaan
  • Vergiet en/of zeef
  • Diep bord

Ingrediënten

  • ±400 gr. Gamba's (gepeld)
  • 500 gr. groene asperges
  • 1 ei
  • 1 mango
  • 1½ eetlepel witte wijnazijn (of witte balsamico azijn)
  • 3 el. goede olijfolie
  • 1 el. verse oregano, fijngehakt
  • 75 gr. veldsla
  • peper & zout

Hoe maak je deze voorjaarssalade?

  1. Pel en ontdooi de gamba's.
  2. Kook het ei in 6-8 minuten bijna hard. Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de rest van de asperges schuin in plakjes van een halve cm dik. Kook de aspergepunten in een pan met ruim kokend water met wat zout in 3 minuten beetgaar. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat ze goed uitlekken.
  3. Kook de aspergeplakjes in het kokende water in 1-2 minuten beetgaar en spoel ze in een zeef onder koud water af. Laat ze goed uitlekken. 
  4. Voeg een olie toe in een koekenpan en fruit de knoflook ongeveer 1 minuut op laag vuur. 
  5. Voeg de Gamba's toe en bak deze gaar (3-4 minuten) op middelhoog vuur. Voeg peper en zout toe.
  6. Pel het ei en prak het in een diep bord heel fijn. Voeg de azijn, olijfolie, oregano en wat zout en versgemalen peper toe. Klop alles tot een fijne dressing. Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in mooie plakken van de pit. 
  7. Schep in een kom de veldsla luchtig om met de aspergeplakjes en de mango plakken. Voeg de gamba's toe. Schep er nog 2 eetlepels dressing door en leg de aspergepunten op de salade en schep er tot slot nog een lepel dressing over. Geniet!

Tip!

Het allerlekkerst wordt ‘ie als je verse gamba's van de visboer gebruikt en verse groene asperges. Deze salade is superlekker als voorgerecht, maar ook als lunch.

 

Extra tip: gebruik in plaats van Gamba's een keer Hollandse garnalen en meng deze in de dressing!

Tip!

Meteen shoppen

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.