Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Welk wijnglas gebruik ik bij welke wijn?

In de wijnwereld zijn er talloze, schitterende wijnglazen waar u uit kunt kiezen. Deze glazen komen namelijk in vele maten, merken en kleuren! Dit grote aanbod aan wijnglazen heeft ervoor gezorgd dat het voor veel mensen lastig is om te bepalen wat het juiste wijnglas is bij een speciale gelegenheid. In deze keuzegids komt u dan ook te weten welk wijnglas er gebruikt dient te worden bij een bepaalde soort wijn. De belangrijkste vraag is: maakt het echt uit als het verkeerde wijnglas wordt gebruikt? 

Om te beginnen maakt het daadwerkelijk uit welk wijnglas u gebruikt bij een bepaalde soort wijn. Indien u het juiste wijnglas, bij de door u geliefde wijn gebruikt, blijven de natuurlijke aroma’s behouden. Hierdoor proeft u de wijn beter, omdat de echte smaak in uw mond loskomt. Om het voor u overzichtelijk te houden, is er onderscheidt gemaakt tussen de verschillende wijnglazen in de volgende vier categorieën:

Witte wijnglazen

Het witte wijnglas staat bekend om zijn smalle kelk. Hierdoor komt er zo min mogelijk zuurstof bij de wijn, waardoor de aroma’s langer bewaard blijven. Ook zorgt het smalle glas ervoor dat de wijn langer koel blijft.

Rode wijnglazen

Bij rode wijn is het de bedoeling dat de wijn in aanraking komt met zuurstof. Het rode wijnglas is ontworpen met een brede kelk, waardoor de smaak en reuk van de wijn verrijkt kunnen worden. De wijn vloeit hierdoor intens op de tong.  Meestal is de bol van de kelk breed ontworpen, zodat je de wijn goed kan walsen.

Champagneglazen

Deze wijn uit de wijnstreek Champagne in Frankrijk wordt veelal gebruikt bij feestelijke gelegenheden. Niet iedereen is het eens over de vorm van het champagneglas. Moet de champagne geserveerd worden in een flûte of toch in een breed en laag coupeglas? Vele kenners beweren dat het bij een flûte gaat om de uitstraling van het champagne drinken, maar onderzoek verklaart dat er wel degelijk verschil in zit. Bij het smalle glas worden de bubbels immers langer behouden, waardoor u meer plezier heeft van het drinken van champagne.

Mousserende wijnglazen

Champagneglazen hebben een grote overeenkomst met de mousserende wijnglazen.  Echter wordt er onder mousserende wijnen niet alleen champagne, maar ook prosecco, sekt e.d. verstaan. Bij deze wijnen draait het er om dat de bubbels zo lang mogelijk worden behouden. Hiervoor is het lange en smalle glas de beste optie.