Welkom!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Wetsteen

8 producten

Wetsteen

Houd uw messen scherp met een wetsteen!

Om je favoriete keukenmes vlijmscherp te houden is het belangrijk dat deze goed onderhouden worden. Goed onderhoud komt onder andere neer op het slijpen van de messen, hiermee voorkom je dat deze bot worden. Het slijpen van messen kan op verschillende manieren, zo kan je hier bijvoorbeeld messenslijpers, aanzetstaal of wetstenen voor gebruiken. Maar het allerscherpste resultaat krijg je toch echt met wetstenen!

Wetsteen voor thuis en professioneel gebruik

Het assortiment van Cookinglife bestaat uit diverse modellen wetsteen. De merken Sareva, Wusthof en Chroma zijn hierin terug te vinden. Alle wetstenen die in de webshop te vinden zijn, zijn geschikt voor zowel thuis- als professioneel gebruik.

Het gebruik van wetstenen

  1. Leg voor gebruik de wetstenen eerst zo’n 10 minuten in een bak met water.
  2. Leg hem vervolgens met de juiste zijde naar boven in een anti-slip houder of op een theedoek.
  3. Kiep het mes zo, dat er een hoek van 15 - 25° ontstaat.
  4. Trek vervolgens het mes met lange halen langs de steen. Herhaal dit een aantal keer.
  5. Draai vervolgens het mes om en herhaal stap 3 en 4.
  6. Herhaal het proces met een fijnere korrel om je mes vlijmscherp te polijsten.
  7. En voilà, je mes is weer als nieuw!

Kijk hier voor een uitgebreide uitleg over de keuze en het gebruik van wetstenen.

Wetsteen kopen?

Niet alleen het slijpen van messen voorkomt botheid, ook het plaatsen van messen in een messenblok helpt hierbij. Hiermee creëer je ook direct een veilige werkomgeving in de keuken. Op zoek naar nieuwe messen? Bekijk dan ons brede aanbod aan keukenmessen bij Cookinglife!

Terug naar boven