Recepten Hoofdgerechten Dieet Vis

Op Cookinglife Foodies kom je best veel recepten tegen die vegetarisch of veganistisch zijn. Een paar keer per week eet ik meestal ook vegetarisch, eerlijk gezegd omdat ik niet zo’n grote vleesliefhebber ben. Wild eet ik sowieso niet, nooit gegeten ook, en ook de ‘jonge beestjes’ zoals lam en kalf wil ik niet op mijn bord hebben. Echt vegetarisch worden zou ik zelf niet zo moeilijk vinden, maar mijn omgeving zou er niet blij mee zijn. En dan hebben we nog vis. Ik ben gek op vis. Gebakken, gestoomd, gewokt, uit de oven en zelfs rauw; ik ben er gek op. Vis zou ik echt niet op kunnen geven. Een van mijn favoriete nieuwe recepten met vis is deze van zalm burgers met spinazie en avocado.

Cookinglife Foodies
Zalm burgers met spinazie en avocado

Recept

Zalm burgers met spinazie en avocado

Wil je iets snels en makkelijks op tafel toveren, maar tegelijkertijd gezond eten? Ga dan voor deze Zalm burgers met spinazie!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2-3 burgers

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 300 gram zalm
  • 2 lenteuitjes
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 1 theelepel dille
  • halve citroen
  • halve avocado
  • snufje zout

Hoe maak je zalm burgers met spinazie en avocado?

  1. Dep de zalm droog en snijd in kleine blokjes
  2. Meng in een grote kom de zalm met sesamolie, lenteui, knoflook, sesam zaadjes en het ei. Meng goed.
  3. Zet een bakring in de pan om een mooie rond zalmburger te krijgen, anders kun je het ook gewoon met een lepel doen. Verhit vast wat kokosolie (of olijfolie) in een koekenpan.
  4. Bak de burgers in kokosolie tot ze goudbruin zijn op middelhoog vuur (8-10 minuten)
  5. Besprenkel nog met wat citroensap en avocadostukjes en serveer bijvoorbeeld met een lekkere veldsla salade of op een bedje van spinazie. Eet je gewoon aardappels, serveer er dan kruidige gebakken aardappelpartjes bij.

Niet alleen is het razendsnel, maar het is ook nog eens super gezond en vol Omega-3 en gezonde vetten. Als ik het goed heb is het ook nog eens geschikt voor mensen die Paleo eten, dus dat is natuurlijk mooi meegenomen. Maar meer over de zalm burgers met spinazie. Zalm en spinazie is een veelgebruikte combinatie en dat heeft natuurlijk een reden. Het Voedingscentrum adviseert om nitraatrijke groenten, zoals spinazie, niet te combineren met vis en andere schaaldieren, uitgezonderd zalm en makreel.

Hoewel ik het niet altijd eens ben met het Voedingscentrum vind ik dit een goed advies. De smaken van spinazie en zalm passen daarnaast ook gewoon goed bij elkaar. Een echte toevoeging is dan nog het romige van de avocado en de geroosterde sesamzaadjes. Wil je dus iets snels en makkelijks op tafel toveren, maar tegelijkertijd gezond eten? Ga dan voor deze zalm burgers met spinazie!