Recepten glutenvrij veganistisch nagerecht Kerstrecept

Vandaag een heel makkelijk dessert: een zuivelvrije panna cotta met passievrucht. Je kunt de panna cotta de dag ervoor of ‘s middags al klaarmaken en net voor serveren garneer je de panna cotta met passievrucht. Perfect als je gasten te eten krijgt die geen zuivelproducten mogen. Vervang de honing door agavesiroop of ahornsiroop en je hebt ook nog een veganistisch dessert.

Cookinglife Foodies
Zuivelvrije panna cotta

Recept

Zuivelvrije panna cotta

Met een heerlijke topping en stukjes passievrucht!

Gang Nagerecht, dessert
Keuken Italiaans
Porties Voor 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Opstijftijd 3 uur 0 min
Totaal 3 uur 10 min

Ingrediënten

  • 400 ml plantaardige melk
  • 125 ml plantaardige room (bijv. rijstroom of sojaroom)
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels vanille extract
  • 3-4 gram Agar Agar
  • ongeveer 8 passievruchten

Hoe maak je zuivelvrije panna cotta?

  1. Doe de plantaardige melk, de room en agar agar in een pannetje en breng aan de kook.
  2. Lepel ondertussen ongeveer 3-4 passievruchten leeg.
  3. Laat ongeveer 2 minuten koken (flink laten borrelen) en haal het pannetje dan van het vuur. Voeg direct de honing en vanille extract toe en roer met een garde goed door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Wanneer het mengsel iets is afgekoeld, roer je de passievruchtpulp door het mengsel heen en verdeel je dit over 4 bakjes of glazen. Zet deze in de koelkast. De panna cotta heeft een paar uur nodig om op te stijven.
  5. Ongeveer een kwartier voor serveren lepel je overige 4 passievruchten leeg. Verdeel de pulp over de vier porties en serveer. Enjoy!

Passievrucht is één van mijn favoriete vruchten, helaas zijn ze hier vaak wel duur. Maar kerst is natuurlijk een speciale gelegenheid! Het is geen mierzoet gerecht; het zoetzuurtje uit de passievrucht vind ik juist heel mooi combineren met de honing en vanille.

Mocht je verse vanilleboon in huis hebben, dan is het nóg lekkerder om in plaats van vanille extract het merg van een vanilleboon aan de panna cotta toe te voegen. De smaak wordt dan intenser.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.