Vandaag een heel makkelijk dessert: een zuivelvrije panna cotta met passievrucht. Je kunt de panna cotta de dag ervoor of ‘s middags al klaarmaken en net voor serveren garneer je de panna cotta met passievrucht. Perfect als je gasten te eten krijgt die geen zuivelproducten mogen. Vervang de honing door agavesiroop of ahornsiroop en je hebt ook nog een veganistisch dessert.
Recept
Met een heerlijke topping en stukjes passievrucht!
Gang | Nagerecht, dessert |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | Voor 4 personen |
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Opstijftijd | 3 uur 0 min |
Totaal | 3 uur 10 min |
Passievrucht is één van mijn favoriete vruchten, helaas zijn ze hier vaak wel duur. Maar kerst is natuurlijk een speciale gelegenheid! Het is geen mierzoet gerecht; het zoetzuurtje uit de passievrucht vind ik juist heel mooi combineren met de honing en vanille.
Mocht je verse vanilleboon in huis hebben, dan is het nóg lekkerder om in plaats van vanille extract het merg van een vanilleboon aan de panna cotta toe te voegen. De smaak wordt dan intenser.