Yes, het aardbeienseizoen is er weer! Aardbei is echt mijn lievelingsfruit. Om de komst van het seizoen te vieren heb ik zaterdag op de markt een paar doosjes knalrode vriendjes gekocht. Tja, en toen kon ik natuurlijk niks anders dan daar mee aan de slag te gaan! En dit recept voor aardbei-kwarktaart met biscuitbodem lukte zo goed, dat ik het wel met jullie móést delen ;-)!
Recept
Vier de zomer met deze heerlijke taart waarbij aardbeien in de hoofdrol staan.
Gang | Taart |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 8 puntjes |
Voorbereidingstijd | 55 min |
---|---|
Bereidingstijd | 20 min |
Koeltijd | 3 uur 0 min |
Totaal | 4 uur 15 min |
De kwarklaag van de taart is suikervrij. Ik bak eigenlijk altijd zonder of met min mogelijk suiker, ook omdat het zooooooo zonde is van de heerlijke zoete smaak van de aardbeien! De uitdaging ligt er dan ook in om aardbeien te vinden, die van zichzelf al enorm zoet zijn. Mijn ervaring is dat het zich echt loont om meer geld uit te geven voor goede aardbeien. Ik kies zelf het liefst voor aardbeien van biologische afkomst uit de volle grond. Als aardbeien nog echt in de grond groeien in plaats van op stellages, dan proef je dat. Ze groeien wat langzamer en ontwikkelen daardoor een intensere smaak en aroma.
Normaal maak je een kwarktaart vaak met een koekjes-boter bodem, maar voor dit kwarktaartje wilde ik graag een wat luchtigere biscuitbodem maken. Dat past lekker bij de zomer! Om de bodem smaak te geven heb ik een klein beetje kokosbloesemsuiker toegevoegd. En omdat ik een pure chocolade-fan ben, maakte ik tussen de bodem en de kwarklaag nog een dun chocoladelaagje. Als je het taartje suikervrij wilt houden, kies je voor een zo hoog mogelijk cacaopercentage. Je kunt de pure chocolade natuurlijk ook vervangen voor een chocoladesmaak die jij lekker vindt, of hem zelfs helemaal weglaten als je het taartje licht wilt houden.