Van de term ‘bloemkoolsalade’ schrik je misschien even, maar daar moet je echt doorheen. Rauwe bloemkool is namelijk heel neutraal van smaak. En als je het even fijnhakt in de keukenmachine heeft bloemkool de structuur van kleine rijstkorrels of bulgur. Het is enorm gezond, zeker doordat je het niet kookt. In combinatie met de overige ingredienten is deze bloemkoolsalade met kikkererwten en avocado een absolute winnaar!
Recept
Deze maaltijdsalade is heel licht, maar vult enorm. Door alle groenten zit ‘ie bomvol vezels en daardoor heb je lang een vol gevoel. Je kunt de salade als lunch eten of als avondmaaltijd.
Gang | Lunch, hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Fusion |
Porties | 2 porties |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Totaal | 45 min |
Deze maaltijdsalade is heel licht, maar vult enorm. Door alle groenten zit ‘ie bomvol vezels en daardoor heb je lang een vol gevoel. Je kunt de salade als lunch eten of als avondmaaltijd. Maak je dit recept als avondmaaltijd, dan heb je zeker nog genoeg voor de volgende dag als lunch. Dat is al helemaal handig, heb je die alvast in de pocket ;-)!
Je eet deze salade overigens koud; enkel de kikkererwten worden geroosterd. Dat is meteen ook het stukje van het recept wat het langste duurt, de kikkererwten moeten namelijk 30 minuten in de oven. Ik vind het prima, want in de tussentijd bereid ik de rest van het gerecht. Maar heb je nu geen zin om zolang te wachten, dan kun je natuurlijk ook gewoon gekookte kikkererwten uit blik gebruiken. Dan is je maaltijdsalade helemaal in een handomdraai klaar.