Welkom!
Klantenservice
Gratis verzending boven de € 99,-
Gratis Kookboek bij bestelling vanaf € 75,-
Veilig achteraf betalen betaal na 30 dagen
Gratis verzending boven de € 99,-

Braadpan inductie

154 producten:

Braadpan inductie

Wil je hachee klaarmaken, een lekkere groentecurry bereiden of zelfs een brood bakken? De braadpan kan het allemaal! De veelzijdigheid van de pan is zijn charme en zorgt ervoor dat koken echt een feestje wordt. Of je nu voor jezelf een eenvoudige maaltijd wil koken of je uit wil sloven met een driegangendiner, de pan verhoogt je kookgemak.De keuze is reuze, dus om het je zo makkelijk mogelijk te maken lees je hier alles over inductie braadpannen. Daarnaast geven we je de beste tips om de juiste braadpan te kiezen!

Navigeer naar de gewenste onderwerpen

Wat is de beste braadpan voor inductie?

De beste braadpan voor inductie is degene die past bij jouw kookstijl- en behoeften. Of je nu houdt van eenvoud, kleur of design, belangrijk bij het kiezen van een pan is dat die staat voor kwaliteit. Het is essentieel dat je eten snel kan opwarmen en de pan een gelijkmatige warmteverdeling biedt. De BK braadpan inductie is bijvoorbeeld een pan die aan deze eisen voldoet en staat voor duurzaamheid en zijn goede prestaties. Zo tover je in één handomdraai de lekkerste gerechten op tafel.

Kan een oude braadpan op inductie?

De meeste braadpannen staan erom bekend dat ze generaties lang mee gaan. Echter zijn oude braadpannen niet altijd geschikt voor inductie. De bodem van deze ‘oude’ pannen is niet gemaakt voor inductietechnologie. Hierdoor zal de warmte niet goed geleid worden en verliest de pan zijn optimale werking. We raden daarom ook aan een nieuwe aan te schaffen die uitsluitend te gebruiken is op inductie om zo je oma’s beroemde stoofpotje klaar te maken.

Waar moet je opletten bij het kopen van een inductie braadpan?

Braadpannen komen in allerlei soorten en maten. Ga je voor een braadpan inductie van Ø 28 cm of toch liever een van Ø 20 cm? Bij het aanschaffen van een pan is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten. Hieronder vind je een aantal aspecten waarmee je rekening kunt houden bij het kiezen van een pan die bij jouw kookstijl past!

Materiaal

De braadpannen bestaan uit verschillende materialen. Elk materiaalsoort heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. De meest voorkomende materialen bij een inductie braadpan zijn: gietijzer, emaille, rvs, keramiek en aluminium. Geef jij de voorkeur aan gietijzeren braadpan inductie? Dan zal Le Creuset je zeker niet ontgaan. Ben je meer fan van RVS? Bekijk dan eens de pannen van Alessi.

Formaat

Houd er rekening mee dat de pannen in diverse maten komen. Kook je vaak ruime hoeveelheden? Kies dan een pan met een grote inhoud. De meest gangbare maten zijn tussen de 20-28 cm, wat ongeveer 4-6 liter inhoud bevat. Dit is ideaal voor een huishouden van 4 personen.

Vorm

Weet je wat voor formaat je wilt? Dan is er ook nog eens keuze in de vorm! Ga je voor ovaal, vierkant of rond? De meest gangbare pan is de ronde braadpan, deze zorgt namelijk voor de beste warmtegeleiding.

Handvaten

Wil je een gebruiksvriendelijke pan? Dan zijn handvaten geen overbodige luxe! Kies voor een pan met handvaten om zo gemakkelijk mogelijk de pan op tafel te zetten!

Anti-aanbaklaag

Niks is vervelender dan eten dat aan de bodem blijft plakken. Kies daarom voor een pan met anti-aanbaklaag om je kookgemak te stimuleren.

Prijs

Bepaal hoeveel je bereid bent om uit te geven en in welke prijsklasse jouw voorkeuren liggen. Op basis hiervan vind je de pan die op alle facetten bij jou past!

Le Creuset Braadpan Signature Marble

De top 5 beste braadpannen op inductie van Cookinglife

Zie je door de bomen het bos niet meer? Om jou op weg te helpen vind je hier de 5 beste braadpannen voor inductie. Elke pan is gekozen op basis van duurzaamheid, kwaliteit, materiaal en klantbeoordelingen. Ontdek hier welke dat zijn!

  • BK braadpan: de braadpannen van BK komen in diverse kleuren en maten waardoor er voor ieder huishouden een passende pan te vinden is. De braadpannen van gietijzer, de BK Braadpan Bourgogne, en staal, de BK Braadpan Indigo, zijn ideaal voor inductie en zijn beide voorzien van een geëmailleerde anti-aanbaklaag.
  • Le Creuset braadpan: denk je aan braadpannen, dan denk je aan Le Creuset! De hoogwaardige gietijzeren braadpannen staan voor tijdloze kwaliteit en worden van generatie op generatie doorgegeven. Ontdek de Le Creuset braadpannen en haal een stukje erfgoed in huis.
  • Westinghouse braadpan: de braadpannen van het Amerikaanse merk Westinghouse lijken qua uiterlijk veel op die van Le Creuset, maar het grote verschil is dat deze pannen van aluminium gemaakt zijn. De braadpan komt met siliconen handvat covers, waardoor je je handen niet brand en komt met een anti-aanbaklaag die gemakkelijk schoon te maken is. Op zoek naar een braadpan met een diameter van 28 cm? Bekijk dan eens de Westinghouse performance - Ø 28cm. Geef je de voorkeur aan een wat kleinere braadpan? Dan is wellicht de Westinghouse performance - Ø 24 cm iets voor jou!
  • DUCQ braadpan: het merk DUCQ kenmerkt zijn pannen aan het materiaal koper. Dit zorgt voor een optimale warmtegeleiding en zijn zeer geschikt voor inductie. De handgreep is ergonomisch, waardoor je je handen niet brandt bij het oppakken van de pan. Daarnaast ziet de pan er ook nog eens super stijlvol uit. Bekijk de DUCQ Braadpan Koper hier.
  • Sola Braadpan: het Nederlandse merk Sola biedt braadpannen aan van gietijzer tot aluminium. De aluminium pannen kenmerken zich door zijn lichte gewicht, komen met een anti-aanbaklaag en zijn voorzien van een soft-grip handvat. De braadpannen van gietijzer komen ook met anti-aanbaklaag en kunnen in de oven gebruikt worden.

Hoe herken je een braadpan die geschikt is voor inductie?

Een braadpan die geschikt is voor inductie, is een pan die speciaal ontworpen is om te gebruiken op een inductiekookplaat. Inductiekookplaten werken door middel van magnetische golven en hebben daarom speciale pannen nodig. Hoe kun je bepalen of een braadpan geschikt is voor inductie? Er zijn een paar dingen waar je op moet letten.

Ten eerste moet de bodem van de pan van ferromagnetisch materiaal zijn, zoals staal of gietijzer. Ferromagnetische materialen zijn materiaal die gevoelig zijn voor magnetische velden en kunnen daardoor energie opnemen. Hierdoor wordt de pan warm en kan je er dus op koken.

Ten tweede kun je een magnetentest doen. Dit is heel eenvoudig. Plaats een magneet op de bodem van de pan. Als de magneet blijft hangen, dan is de pan geschikt voor inductie. Als de magneet valt, dan is de pan niet geschikt en moet je op zoek naar een andere pan.

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat niet alle materialen die ferromagnetisch zijn, geschikt zijn voor inductie. Bijvoorbeeld, pannen met een dikke laag aluminium of roestvrij staal op de bodem zijn niet geschikt voor inductie.

Braadpan inductie kopen?

Nu je weet waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een braadpan voor inductie kun je je keuze gaan maken. Ga je voor gekleurde, zwarte of zilveren braadpan voor inductie? Voor ieder is wat wils! En heb je naast een inductie braadpan, meer inductie pannen nodig? Bekijk dan eens onze inductiepannensets. Op deze pagina vind je uiteenlopende sets van diverse merken.

Terug naar boven
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.