Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Braadpan inductie

Nieuwste producten:

184 producten:

Braadpan inductie

Ben jij op zoek naar een nieuwe braadpan voor inductie? Dan ben je hier aan het goede adres. Omdat er verschillende kookplaten zijn, heb je ook verschillende pannen nodig. Wil je met een braadpan op inductie koken, dan heb je een pan nodig die een magnetiseerbare en geleidende bodem heeft en het liefst ook een vlakke bodem. Zoek je een braadpan voor elektrisch koken, dan is de kans groot dat bijna iedere pan geschikt is. Om de juiste braadpan te kiezen, helpen wij je graag. 

Gietijzeren braadpan inductie 

Braadpannen voor inductie zijn er in verschillende soorten en maten, maar ook in verschillende materialen. Neem de gietijzeren braadpan voor inductie, dit is een pan zonder antiaanbaklaag. Deze laag moet je zelf creëren door olie op hoge temperatuur aan het gietijzer te laten hechten. Daarna heb je nauwelijks nog onderhoud aan de gietijzeren braadpan voor inductie en kun je vrijwel alles perfect bakken. Geëmailleerd gietijzer heeft dezelfde eigenschappen als een braadpan van emaille. Het laagje emaille zorgt ervoor dat de bodem glad is, waardoor het eten zich minder goed hecht en de braadpan inductie gemakkelijk schoon te maken is. RVS en keramische braadpannen zijn ook geschikte materialen om mee te koken op inductie.

BK braadpan inductie

Het aanbod aan inductie braadpannen is breed en dat kan de keuze soms lastig maken. Om je te helpen bij het maken van een keuze hebben we de BK braadpan voor inductie uitgelicht. Deze braadpan is een echte krachtpatser in de keuken en verkrijgbaar in diverse eigentijdse kleuren. De BK braadpannen voor inductie zijn gemaakt van ambachtelijk gietijzer en doen verleden en heden samensmelten. Maar er zijn meer vooraanstaande merken op het gebied van goede braadpannen, zoals Le Creuset en Sola.

Grote braadpan inductie

Ga jij een lekker groot stuk vlees braden? Dan is een grote braadpan voor inductie geschikt voor jou. Een grote braadpan geschikt voor inductie heeft een doorsnede tussen 30 en 40 cm. Een kleine braadpan voor inductie heeft een doorsnede van 20 cm. En dan heb je uiteraard nog tussenmaten, dat zijn braadpannen met een doorsnede van 24, 26 en 28 cm. Deze zijn geschikt voor een huishouden met 4 personen. Als je eruit bent welke afmeting voor jou het beste is, dan kun je nog een keuze maken in vorm. Het assortiment van Cookinglife bestaat uit ovale en rechthoekige braadpannen voor inductie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een braadpan inductie?

Om je zoektocht naar de beste braadpan voor inductie gemakkelijker te maken hebben wij hieronder een paar punten benoemd waarmee je rekening kan houden.

  • Materiaal: elke materiaalsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen die zorgen voor specifieke voor- en nadelen. De meest voorkomende materialen bij een inductie braadpan zijn: gietijzer, emaille, RVS, keramiek en aluminium. Laat je goed informeren over de verschillende voor- en nadelen van elke materiaalsoort voordat je een inductie braadpan aanschaft. 
  • Formaat: voor hoeveel mensen kook je doorgaans gerechten? Houd hier rekening mee wanneer je het formaat van de pan kiest. De meest gangbare maten zijn tussen de 20 en 28 centimeter. Qua inhoud zijn de meest gangbare maten tussen de 4 en 6 liter. Hiermee kun je koken voor 4 personen. Kook je voor meer dan 4 personen? Kies dan een inductie braadpan met een inhoud van 9 liter. 
  • Vorm: inductie braadpannen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen. Zo kun je kiezen uit een ovale, vierkante of ronde pan. Wij adviseren om voor een ronde pan te kiezen. Deze vormgeving zorgt voor de beste warmtegeleiding. 
  • Handvaten: voor een goede gebruiksvriendelijkheid kies je voor een braadpan voor inductie die beschikt over handvaten. Zodoende kun je de pan gemakkelijk oppakken van de kookplaat. Let op: kies voor handvaten die niet warm worden tijdens het koken.
  • Anti-aanbaklaag: een anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat het eten niet aan de bodem blijft plakken en maakt de braadpan voor inductie gemakkelijker schoon te maken.
  • Prijs: braadpannen voor inductie zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bepaal hoeveel je bereid bent uit te geven en kijk naar pannen die binnen jouw budget vallen, maar wel aan de eisen voldoen die je stelt aan een braadpan.

Tips:

  • De beste braadpannen voor inductie hebben een bodem die magnetiseerbaar en geleidend is en het liefst ook een bodem die vlak is.
  • De binnen- en buitenkant van de pan is vaak geëmailleerd, dit zorgt ervoor dat je eten niet kan aanbranden. 
  • De beste braadpannen hebben ook een deksel, hierdoor blijft de hitte en het vocht in de pan. Zo kan de inhoud ook niet uitdrogen. 
  • Bijna alle braadpannen van aluminium, gietijzer, RVS en staal zijn zowel inductie en ovenbestendig.

Hoe herken je een braadpan die geschikt is voor inductie?

Een braadpan die geschikt is voor inductie, is een pan die speciaal ontworpen is om te gebruiken op een inductiekookplaat. Inductiekookplaten werken door middel van magnetische golven en hebben daarom speciale pannen nodig. Hoe kun je bepalen of een braadpan geschikt is voor inductie? Er zijn een paar dingen waar je op moet letten.

Ten eerste moet de bodem van de pan van ferromagnetisch materiaal zijn, zoals staal of gietijzer. Ferromagnetische materialen zijn materiaal die gevoelig zijn voor magnetische velden en kunnen daardoor energie opnemen. Hierdoor wordt de pan warm en kan je er dus op koken.

Ten tweede kun je een magnetentest doen. Dit is heel eenvoudig. Plaats een magneet op de bodem van de pan. Als de magneet blijft hangen, dan is de pan geschikt voor inductie. Als de magneet valt, dan is de pan niet geschikt en moet je op zoek naar een andere pan.

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat niet alle materialen die ferromagnetisch zijn, geschikt zijn voor inductie. Bijvoorbeeld, pannen met een dikke laag aluminium of roestvrij staal op de bodem zijn niet geschikt voor inductie.

Braadpan inductie kopen

Wil jij graag een kleurrijke braadpan voor inductie kopen? Ga dan voor een variant uit onze Le Creuset braadpan collectie. Deze collectie heeft voor ieder wat wils. Heb je een beperkt budget en wil je graag een goedkope braadpan voor inductie kopen? Houd dan onze aanbiedingen in de gaten of filter op de laagste prijs. Bij Cookinglife is er een ruim assortiment aan alle soorten pannen voor inductie, zoals een koekenpan inductie, wokpan inductiepoffertjespan inductie, pannenkoekenpan inductie, hapjespan inductie, fluitketel inductie en grillpan inductie. Als je het hele totaalpakket wilt aan pannen, dan kun je ook kiezen voor een pannenset inductie

Terug naar boven
Cookinglife | Reviews: 8.9/10 - 13.548 reviews