Recepten Glutenvrij Suikervrij Vegan Tussendoortje

Lekker hè?! Toen ik met dit recept bezig ging, besloot ik gelijk drie verschillende soorten balletjes te maken: met cacao nibs, kokosrasp en cacaopoeder. Wel zo leuk voor de afwisseling toch? Dit recept is trouwens super makkelijk te maken en ziet er niet alleen heel leuk uit, maar smaakt ook heerlijk! Enjoy!

Cookinglife Foodies
Brownie ballen

Recept

Brownie ballen

Let er trouwens op dat je niet een te grote lepel kokosolie er doorheen doet, anders worden ze wat te plakkerig ;)

Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties Voor 8 - 10 brownie ballen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Opstijftijd 30 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 1 el rauwe cacao
  • 2 el cacao nibs
  • 100 gram ontpitte medjoul dadels
  • 80 gram gemengde noten (bijv. amandelen en cashewnoten)
  • merg van een vanille peul of 1 theelepel vanillepoeder
  • Snuf zout

Hoe maak je brownie ballen ?

  1. Maal de ontpitte dadels in de keukenmachine fijn en voeg dan noten, kokosolie, cacaopoeder, zout en vanille extract toe. Laat dit een beetje grof, dus niet te fijn malen.
  2. Draai balletjes van het mengsel en druk goed samen.
  3. Strooi cacao nibs op een bordje en rol de ballen daardoor heen. Je kunt ook kokosrasp gebruiken, of rauw cacaopoeder.
  4. Laat een half uurtje koud worden in de koelkast.