Recentelijk had ik het genoegen om met Lianne en nog vijf andere bloggers een aantal dagen door te brengen in het prachtige Stavanger, Noorwegen… Ik zat in die periode in mijn ‘whole30’ en ik was blij dat Lianne ook suiker- zuivel- en glutenvrij at want jee, wat is dat lastig als je onderweg bent!
Recept
Chocola, rood fruit en banaan... een heerlijke combinatie! Doordat er geen suiker aan dit bananenbrood wordt toegevoegd is het ook nog eens een gezond tussendoortje.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | 1 cake |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 35 min |
Totaal | 50 min |
Je moet weten dat ik normaal gesproken niet 100% suiker-, zuivel- en glutenvrij eet. Ik heb inmiddels twee keer een whole30 gedaan, een voorloper van het paleo dieet, waarin je je lichaam ‘reset’ en 30 dagen lang geen suiker, geen zuivel, geen peulvruchten, geen alcohol en geen granen eet. Streng dus.
Inmiddels eet ik weer alles maar wel met mate, aangezien vooral suiker voor mij al snel doorslaat naar teveel en te vaak. Maar als ik iets lastig vind dan is het wel bakken zonder suiker.
En.. je raadt het al… ik ben gek op bakken, dus zonder suiker vind ik lastig. Ik had me al voorgenomen om een versie te maken van bananenbrood en na wat puzzelen en uitproberen ben ik uitgekomen op dit heerlijke chocolade bananenbrood met bosvruchten. Essentieel bij elke bananencake is dat je overrijpe bananen gebruikt. Dus denk niet dat je naar de supermarkt kunt rennen en daar een trosje banaan kunt halen. Geduld is in dit geval echt nodig! Heb je nog hazelnoten liggen dan is een handje gehakte hazelnoten hier ook erg lekker bij!