Recepten Tussendoor Glutenvrij

Bakken hoef je ze niet en je hoeft je ook geen uren uit te sloven in de keuken, want deze bliss balls zijn zo gemaakt! Het is een ideale kleine snack om lekker mee te nemen naar je werk, maar ook om ‘s avonds nog even bij een kopje thee op te bank weg te smikkelen. Ben jij benieuwd naar deze healthy chocolate snack? Probeer ze eens! Dit recept voor bliss balls is suikervrij, zuivelvrij en glutenvrij.

Cookinglife Foodies
Chocolade bliss balls

Recept

Chocolade bliss balls

Deze balletjes zijn net kleine bon bons, maar dan vele malen gezonder. Daarbij ben je eerder verzadigd en zal je niet zo snel teveel eten.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 20-25 stuks

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 150 gram medjool dadels (ontpit)
  • 100 gram glutenvrije havermout (of glutenvrije havervlokken)
  • 2 eetlepels rauwe cacao poeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • ongeveer 2 eetlepels kokosrasp
  • 75 ml water

Hoe maak je chocolade bliss balls?

  1.  Als je havervlokken gebruikt, kan je deze beter vóór de dadels even in de keukenmachine fijnmalen. Doe de dadels in de keukenmachine en maal fijn. Doe er dan de havermout bij en het cacaopoeder, de helft van het water en het vanille extract. Zet de keukenmachine aan en laat even draaien en doe dan na een halve minuut de rest van het water erbij.
  2. Draai dan kleine balletjes van het mengsel en leg apart.
  3. Maak de balletjes nat en rol ze door de kokosrasp. Houd je niet van kokos? Dan kun je ze ook door wat extra cacaopoeder heen rollen.

Ze zijn zo verschrikkelijk lekker. Ik houd enorm van de smaak van kokos, dus ik heb ze lekker door wat kokosrasp gerold. Houd je daar nou niet van, dan laat je die stap gewoon weg. Of je rolt ze nog door wat raw cacao poeder voor een extra rijke chocolade smaak. Echt, als je deze bliss balls eenmaal geproefd hebt, hoef je helemaal geen chocoladerepen of ongezonde bonbons meer. Bliss Balls zijn veel lekkerder ;-)!