Recepten Bakken Brood Lunch

Cloud bread; ineens was het er en door de naam (what the hell is cloud bread???) wilde ik het graag zelf maken. Wolkenbrood dus, een ding dat uit Amerika overgewaaid is. Het is heel laag in calorieën, koolhydraatarm, glutenvrij en rijk aan eiwitten. Klinkt super goed toch? Recepten vind je overal en ze zijn bijna allemaal hetzelfde, behalve dat het ene recept met suikervervangers als stevia werkt. Daarnaast kun je zowel roomkaas als hüttenkase gebruiken, dus ook dat is misschien de moeite waard om mee te experimenteren.

Cookinglife Foodies
Cloud bread

Recept

Cloud bread

Deze broodjes zien eruit als kleine wolkjes op je bord. Heerlijk om tussendoor te eten of om mee te dippen in sauzen.

Gang Brood
Keuken Amerikaans
Porties ca 15 broodjes

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 3 eieren (M)
  • 3 eetlepels hüttenkase
  • 1 eetlepel honing
  • halve theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Hoe maak je cloud bread?

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Bekleed vast een bakplaat met bakpapier terwijl de oven opwarmt.
  3. Scheid het eiwit en eigeel en klop de eiwitten in een vetvrije kom op tot er pieken ontstaan.
  4. Klop het eigeel op, samen met de hüttenkase, honing, bakpoeder en zout. Dit wordt een romig mengsel.
  5. Schep dan met een spatel het eigeelmengsel voorzichtig door de opgeklopte eiwitten heen.
  6. Schep met een lepel bolletjes van het mengsel op de bakplaat. Je kunt er tussen de 12 en 15 maken, afhankelijk van hoe groot je de bolletjes maakt.
  7. Bak ongeveer 15-20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Enjoy!

Ik koos deze keer voor hüttenkase en heb honing gebruikt als zoetmiddel. Geen zorgen, er gaat slecht een eetlepel in en je maakt er 15 broodjes mee. Ik vind cloud bread heerlijk! Eerlijk is eerlijk, echt brood is het niet, want doordat er geen meel in zit mist het de structuur van brood. Je kunt het ook niet echt opensnijden om te beleggen bijvoorbeeld. Maar het is een erg lekkere vervanger en super makkelijk om te maken.

Zeker als je probeert koolhydraatarm te eten of je wilt gewoon een eiwitrijk tussendoortje, dan zijn deze cloud breads heel geschikt. Ook heerlijk als je glutenvrij eet! En als je liever ook geen honing wilt gebruiken, kun je stevia proberen als zoetmaker. Veel zoet hebben deze broodjes niet nodig. Ga jij ze een keer proberen?

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.