Cloud bread; ineens was het er en door de naam (what the hell is cloud bread???) wilde ik het graag zelf maken. Wolkenbrood dus, een ding dat uit Amerika overgewaaid is. Het is heel laag in calorieën, koolhydraatarm, glutenvrij en rijk aan eiwitten. Klinkt super goed toch? Recepten vind je overal en ze zijn bijna allemaal hetzelfde, behalve dat het ene recept met suikervervangers als stevia werkt. Daarnaast kun je zowel roomkaas als hüttenkase gebruiken, dus ook dat is misschien de moeite waard om mee te experimenteren.
Recept
Deze broodjes zien eruit als kleine wolkjes op je bord. Heerlijk om tussendoor te eten of om mee te dippen in sauzen.
Gang | Brood |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | ca 15 broodjes |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 20 min |
Totaal | 30 min |
Ik koos deze keer voor hüttenkase en heb honing gebruikt als zoetmiddel. Geen zorgen, er gaat slecht een eetlepel in en je maakt er 15 broodjes mee. Ik vind cloud bread heerlijk! Eerlijk is eerlijk, echt brood is het niet, want doordat er geen meel in zit mist het de structuur van brood. Je kunt het ook niet echt opensnijden om te beleggen bijvoorbeeld. Maar het is een erg lekkere vervanger en super makkelijk om te maken.
Zeker als je probeert koolhydraatarm te eten of je wilt gewoon een eiwitrijk tussendoortje, dan zijn deze cloud breads heel geschikt. Ook heerlijk als je glutenvrij eet! En als je liever ook geen honing wilt gebruiken, kun je stevia proberen als zoetmaker. Veel zoet hebben deze broodjes niet nodig. Ga jij ze een keer proberen?