Wat is er nou lekkerder dan een bord verse pasta, helemaal als u de pasta zelf gemaakt heeft. Zelf pasta maken is helemaal niet zo moeilijk als u misschien denkt. Dankzij de fantastische pastamakers, bijvoorbeeld van het merk Marcato, maakt u pasta's in een handomdraai!
Recept vers pastadeeg
Een pasta heeft maar weinig ingrediënten nodig om heerlijk te worden! De ingrediënten zijn namelijk:
- 200 gram bloem
- 2 eieren
- Een scheut olijfolie
- Een beetje zout
Gooi al deze ingredienten bij elkaar en kneed dit ongeveer 10/15 minuten tot het een soepel deeg is.
Zo werkt een pastamachine
- Bevestig de pastamachine aan een tafel of uw keukenblad, dit gaat heel gemakkelijk wanneer u een rand heeft waar de machine aan vast gemaakt kan worden.
- De machine heeft 9 standen. Stand 0 is de stand waar de meeste ruimte is voor het deeg en stand 9 is de stand waar het deeg het platst wordt. Per pasta verschilt het hoe dun het deeg moet worden. Begin dus op stand 0 en plaats het deeg aan de bovenkan van de machine bij de ingang van de rollers. Draai nu aan de hendel en u zult zien dat het deeg mooi dun gerold wordt.
- Herhaal dit proces bij elke stand tot u bij de stand bent die bij uw soort pasta hoort. Bij spaghetti hoort stand 3 en herhaal de laatste stand dan een keer.
- Zet het opzetstuk voor de spaghettisnijder vervolgens op de machine.
- Doe eigenlijk hetzelfde met het deeg rollen wanneer u het wilt snijden en plaats het deeg aan het begin van de spaghettisnijder en begin met het draaien. U zult zien dat hier prachtige slierten spaghetti uitkomen.
- Hang de spaghettislierten te drogen aan een speciaal daarvoor gemaakt pastadroogrek.
- Na het drogen is de spaghetti klaar om gekookt te worden.