Recepten Hoofdgerechten Koolhydraatarm Vegetarisch

Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig en het is naast gezond echt heel gemakkelijk om te maken.  Ondanks dat dit een koolhydraatarm gerecht is, vult deze courgetti met tomaat, basilicum en groenteballetjes echt enorm. Bovendien is het geheel vegetarisch en kan je er lekker zelf mee variëren, door andere kruiden toe te voegen of bijvoorbeeld falafel te gebruiken in plaats van groenteballetjes.

Cookinglife Foodies
Courgetti met tomaat, basilicum en groenteballetjes

Recept

Courgetti met tomaat, basilicum en groenteballetjes

Een heerlijk koolhydraatarm gerecht dat niet onder doet voor een bord 'normale' pasta.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 250 gram Passata di Pommodoro
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • snufje (Himalaya) zeezout
  • 8 groenteballetjes 
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 6 cherry tomaatjes

Hoe maak je courgetti met tomaat, basilicum en groenteballetjes?

  1. Gebruik een spiralizer om van de courgette mooie spaghetti slierten te maken.
  2. Meng de passata met de kruiden en fijn gesneden basilicum blaadjes in een bakje. Als je van een dunne saus houdt kan je eventueel nog een beetje water toevoegen.
  3. Snij vervolgens de cherry tomaten in kwartjes en laat deze samen met de groenteballetjes warm worden in een koekenpan.
  4. Voeg daarna de tomatensaus en de courgette spaghetti toe en warm het verder op. Hoe langer je het opwarmt des te zachter het wordt. Je kunt de courgetti ook rauw eten, als je dat wilt.

Voor dit gerechtje heb je eigenlijk een spiralizer nodig; een apparaatje waar je verschillende soorten groenten kunt omtoveren tot slierten. Van courgette maak je er courgette spaghetti van, ook wel courgetti genoemd. Heb je geen spiralizer? Dan kun je een kaasschaaf gebruiken en de plakken in dunne slieren snijden. Zo heb je ongeveer hetzelfde effect.

Deze courgette spaghetti doet niet onder voor een echt bordje pasta. De rijke tomatensaus geeft het een Italiaanse twist en het is echt comfort food. Daarnaast is het een perfect ‘mealprep’ gerecht voor als je je eten wilt meenemen!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.