Recepten Glutenvrij Suikervrij Vegan Tussendoortje

Bij dit recept heb je alleen een mesje en een lepel nodig. Je hebt ze zo gemaakt en ze zijn fantastisch lekker. Ik vind ze vooral bij een kopje koffie te gek en je hebt dan toch even je zoetigheid gehad. Meer dan 1 á 2 hoef je vast niet, want ze zijn behoorlijk vullend.

Cookinglife Foodies
Dadels met pindakaas en chocolade

Recept

Dadels met pindakaas en chocolade

Lekker zoet en vullend!

Gang Tussendoortje
Keuken Midden-Oosters
Porties Voor 10 stuks

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 10 grote medjoul dadels
  • 60-80 gram pure chocolade zonder suiker
  • 10 kleine theelepels (biologische) pindakaas zonder suiker

Hoe maak je dadels met pindakaas en chocolade ?

  1. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  2. Snijd de dadels over de lengte doormidden en haal de pit eruit. Vul ze met een theelepeltje pindakaas en ‘vouw’ de dadel weer dicht.
  3. Doop de dadel in de gesmolten chocolade (bijv. met een lepel) en zorg dat de chocoladelaag dekkend is.
  4. Laat de dadels op een bordje met bakpapier hard worden en bewaar in de koelkast. Enjoy!