Recepten Dranken Smoothies

Zodra het zonnetje schijnt vind ik een smoothie de perfecte manier om de dag te beginnen, want in de winter heb ik vaak geen trek in zo’n koud glas sap. De lente lijkt nu in ieder geval echt begonnen en dat is voor veel mensen het moment om toch een beetje op de lijn te gaan letten. Met een smoothie als ontbijt krijg je in ieder geval een hoop vitamines binnen en als je er wat lijnzaadjes doorheen doet heeft het ook een goed effect op de darmwerking. Met dit recept voor framboos-sinaasappel smoothie maken ben je dus aan het goede adres.

Cookinglife Foodies
Framboos-sinaasappel smoothie

Recept

Framboos-sinaasappel smoothie

Gang Zodra het zonnetje schijnt is een smoothie de perfecte manier om de dag te beginnen. Met een smoothie als ontbijt krijg je een hoop vitamines binnen en door de lijnzaadjes heeft het ook een goed effect op de darmwerking.
Keuken Nederlands
Porties 1 persoon

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Ingrediënten

  • 100 gr diepvries frambozen
  • 2 grote sinaasappelen/200ml verse sinaasappelsap
  • 50ml soja/havermelk
  • 2 eetlepels lijnzaad

Hoe maak je een framboos-sinaasappel smoothie?

  1. Simpeler kan niet. Pers 2 grote sinaasappels, zodat je ongeveer 200ml sap overhoudt. Doe dit in een blender, samen met de frambozen, sojamelk en het lijnzaad.
  2. Blend 1-2 minuten op de hoogste stand en serveer direct. Afgedekt met wat aluminium folie kun je de smoothie zeker een halve dag in de koelkast bewaren.

Let wel op dat fruit veel suikers bevat. Al zijn dat uiteraard natuurlijke suikers, een overdaad zal je figuur alsnog geen goed doen. Als je van fruit alleen het sap overhoudt zijn meestal ook veel van de vezels al verdwenen. Het beste kun je dus hele stukken fruit in de blender doen in plaats van alleen het sap.

Hartstikke gezond dus, een smoothie, maar een groot glas per dag is voldoende. Let ook goed op met de sinaasappelsap. Ik perste deze vers van 2 grote sinaasappels, maar als je geen verse jus hebt, let dan in ieder geval op de ingrediënten. Als er suiker aan toegevoegd is: laten staan!

 

Ben je een zoetekauw, dan is het misschien lekker om aan het recept een klein beetje vanille extract of stevia toe te voegen. Zelf vind ik de pure fruitsmaak erg lekker, dus voegde ik er geen zoetmaker aan toe.