Recepten Hoofdgerecht Voorgerecht Glutenvrij Lunch

Ik vind niet alleen mijn inspiratie online, maar ook offline. Zo maakte ik al eerder recepten zoals: glutenvrije en suikervrije bananenbrood en de glutenvrije en suikervrije haverrepen uit een kookboek. De recepten uit boeken stellen me nooit teleur. Ook deze gevulde avocado met garnalen is weer enorm lekker en daarnaast glutenvrij en suikervrij. 

Cookinglife Foodies
Gevulde avocado met garnalen

Recept

Gevulde avocado met garnalen

Je hoeft bij dit recept niets te bakken, hierdoor worden alle voedingstoffen behouden!

Gang Hoofdgerecht, voorgerecht, lunch
Keuken Nederlands
Porties Voor 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 2 avocado's gebruik voor hoofdgerecht 4 avocado's
  • 2 lente-uitjes
  • 1 stuk komkommer ongeveer 7 cm lang
  • 100 gram gepelde Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel (suikervrije) mayonaise
  • 3 takjes verse dille
  • ½ citroen
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je gevulde avocado's met garnalen?

  1. Snijd de avocado’s doormidden en haal bij beide de pit eruit. Snijd de avocado’s dan eerst in de lengte in en daarna in de breedte en let hierbij op dat je niet door de schil heen snijdt. Lepel dan voorzichtig het avocado vruchtvlees uit de avocado’s en doe dit in een apart kommetje. Bewaar de avocado schillen even apart.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de lente ui in ringetjes. Schep, samen met de garnalen, voorzichtig door de avocado blokjes.
  3. Pers de halve citroen uit. Maak een dressing van zout, peper, dille, mayonaise en de citroensap en doe hier eventueel een theelepeltje water bij. Doe de dressing dan op het avocado mengsel en schep heel voorzichtig door.
  4. Schep het avocado mengsel met de dressing weer in de lege avocado schillen en serveer met nog een takje verse dille bovenop. Enjoy!

Overigens is het meeste uit het boek ook zeer gemakkelijk te maken en heb je vaak niet al te veel ingrediënten nodig, wat ik een grote plus vind. Ook handig bij dit recept: je hoeft niets te bakken en daardoor worden veel goede voedingsstoffen behouden.

Serveer je per persoon een halve gevulde avocado, dan is het een lekker voorgerechtje. Maar als je per persoon in totaal een hele avocado eet, kun je dit ook als lichte hoofdmaaltijd eten. Ik at de avocado trouwens als lunch en dat was ook erg geslaagd.