Een broodje kaas. Wij, Nederlanders, staan er wereldwijd om bekend! Maar wat als je nu niet zomaar een broodje kunt eten, of allergisch bent voor koemelk? Dan ga je aan de slag met een nieuw recept; een zelfgebakken glutenvrij broodje met geitenkaas, zongedroogde tomaat en rucola. Weer eens wat anders!
Recept
De meeste Nederlanders kunnen niet zonder een broodje kaas. Met dit recept hoeft dat ook niet, zelfs niet als je een gluten- of koemelkallergie hebt.
Gang | Lunch |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 5 a 6 personen |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 18 min |
Totaal | 38 min |
Recepten om zelf glutenvrije broodjes te bakken zijn vaak zo ingewikkeld. Als je ziet dat er 20 ingrediënten of meer nodig zijn en 15 stappen om een broodje te maken, heb je er al vaak geen zin in. Is het dan écht zo moeilijk om zelf zo’n lekker broodje te bakken? Blijkbaar niet, want dit recept is enorm simpel en in iets meer dan 20 minuten staan je zelfgebakken broodjes op tafel.
Heerlijk dus om lekker zelf broodjes te maken en te genieten van verse warme broodjes. Glutenvrij brood kan, helaas, soms wat droog zijn. Maar als deze broodjes net gebakken zijn, zijn ze juist zalig en de combinatie met het zachtromige van de geitenkaas is echt super!
Tip: Rooster je broodjes even als je ze de volgende dag of later wilt eten; dan zijn ze weer lekker knapperig.
Speciaal voor jou geselecteerd