Een broodje kaas. Wij Nederlanders staan er wereldwijd om bekend. Maar wat als je nu niet zomaar een broodje kunt eten, of allergisch bent voor koemelk? Dan ga je aan de slag met een nieuw recept; een zelfgebakken glutenvrij broodje met geitenkaas, zongedroogde tomaat en rucola. Weer eens wat anders!
Recept
De meeste Nederlanders kunnen niet zonder een broodje kaas. Met dit recept hoeft dat ook niet, zelfs niet als je een gluten- of koemelkallergie hebt.
Gang | Lunch |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 6 personen |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 18 min |
Totaal | 38 min |
Recepten om zelf broodjes te bakken, en met name glutenvrije broodjes, zijn vaak zo ingewikkeld. Als ik zie dat er 20 ingrediënten of meer nodig zijn en 15 stappen om een broodje te maken, haak ik af. Is het dan écht zo moeilijk om zelf zo’n lekker broodje te bakken? Blijkbaar niet, want dit recept is enorm simpel en in iets meer dan 20 minuten staan je zelfgebakken broodjes op tafel.
Heerlijk dus om lekker zelf broodjes te maken, dat hoeft echt niet moeilijk te zijn. Glutenvrij brood kan soms wat droog zijn. Als deze broodjes net gebakken zijn, zijn ze juist zalig en de combinatie met het zachtromige van de geitenkaas is super. En al helemaal met wat stukjes zongedroogde tomaat en rucola; het lijkt net of je de zon een beetje in huis haalt. Tip: Rooster je broodjes even als je ze de volgende dag of later wilt eten; dan zijn ze weer lekker knapperig.