Om maar meteen met de deur in huis te vallen; deze glutenvrije chocoladetaart is misschien wel de lekkerste taart die ik tot nu toe bakte. Vriendlief kreeg er geen genoeg van en ook op kantoor werd er met man en macht direct om het recept geschreeuwd. Goed teken! En het was zelfs zo lekker, dat ik nu denk dat ik toch deze chocoladetaart als nagerecht voor kerst ga maken. Iedereen vindt dit lekker, dus het kan niet fout gaan. En dat is het perfecte kerst dessert toch?
Recept
Een heerlijk smeuïge taart met chocolade, vanille en frambozen.
Gang | Tussendoortje, nagerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Voor 8 personen |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Oventijd | 50 min |
Totaal | 1 uur 20 min |
Het recept voor deze glutenvrije chocoladetaart zag ik online voorbij komen en ik heb het naar eigen smaak iets aangepast. Het leek me leuk om voor de afwisseling weer eens met roomboter te bakken, maar je kunt deze ook prima vervangen voor kokosolie. Ook kun je een andere meelsoort dan amandelmeel gebruiken, maar de smaak van amandelmeel is wel een perfecte aanvulling op de chocolade; het wordt een soort Nutella. Need I say more?
Voor de bodem bakte ik de boekweitmeel koekjes met een extra theelepeltje rauw cacaopoeder erdoorheen; die zijn simpel, glutenvrij en zonder geraffineerde suiker. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare koekjes gebruiken als je wat minder tijd hebt, let dan wel op de ingrediënten. Geen zin in frambozen? Ook deze kun je prima vervangen voor een ander soort fruit. Ik zou dan wel voor rood fruit gaan, aangezien dat een goede combinatie vormt met de rest van de ingrediënten.