Onlangs was ik in de stad en kocht ik een zak gepofte quinoa bij de natuurwinkel. Met quinoa kun je altijd wel wat leuks doen, dus broedde ik een paar dagen op een lekker receptje tot ik het wist: iets met chocolade. Gepofte quinoa is namelijk ietwat krokant en ik heb een zwak voor de combinatie krokant en chocolade. Dus probeerde ik wat met een handvol ingrediënten en voila: zowaar kwam er een echte glutenvrije en suikervrije chocoladereep uit de keuken.
Recept
Een heerlijke chocoladereep á la een Lion, maar dan glutenvrij en suikervrij!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 8 repen |
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Koeltijd | 2 uur 0 min |
Totaal | 2 uur 20 min |
En toen ik de eerste hap nam was ik direct verkocht. Want de smaak (oh my, oh my) deed me ergens aan denken en wat later ging er een belletje rinkelen. Deze repen smaken naar Lion! Waaaaat? Ja echt! En het meest bizarre is dat er absoluut geen suiker in de reep zit, de reep veganistisch is én glutenvrij. Dat vind ik nog eens een geslaagde creatie!
Dus here you go, een recept voor glutenvrije, suikervrije en veganistische Lions. Doen jullie ook een vreugdedansje bij het eerste hapje?