Recepten Vegan Glutenvrij Suikervrij

Onlangs was ik in de stad en kocht ik een zak gepofte quinoa bij de natuurwinkel. Met quinoa kun je altijd wel wat leuks doen, dus broedde ik een paar dagen op een lekker receptje tot ik het wist: iets met chocolade. Gepofte quinoa is namelijk ietwat krokant en ik heb een zwak voor de combinatie krokant en chocolade. Dus probeerde ik wat met een handvol ingrediënten en voila: zowaar kwam er een echte glutenvrije en suikervrije chocoladereep uit de keuken.

Cookinglife Foodies
Glutenvrije en suikervrije chocoladereep

Recept

Glutenvrije en suikervrije chocoladereep

Een heerlijke chocoladereep á la een Lion, maar dan glutenvrij en suikervrij!

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties ca 8 repen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Koeltijd 2 uur 0 min
Totaal 2 uur 20 min

Ingrediënten

  • 60 gram gepofte quinoa 
  • 15 medjoul dadels
  • 50 gram kokosolie
  • 4 grote eetlepels cacaopoeder
  • (eventueel) 2 theelepels vanille extract

Hoe maak je een glutenvrije en suikervrije chocoladereep?

  1. Ontpit de dadels en doe deze samen met de quinoa in een keukenmachine. Maal tot de dadels fijn gesneden zijn en kneed dit mengsel in een kommetje samen.
  2. Bedek een bakblik met bakpapier. Het dadelmengsel mag hierop, verdeel dit over het bakblik in een dikte die jij lekker vindt als reep.
  3. Smelt ondertussen au-bain-marie (in een kom boven heet water) de kokosolie samen met het cacao poeder. Voeg eventueel wat vanille extract toe. Wanneer dit alles gesmolten is, druppel je de chocolade met een lepel over het dadelmengsel heen tot alles bedekt is met een laagje chocolade.
  4. Zet dit in de koelkast en laat afkoelen tot de chocoladelaag hard wordt. Snijd er dan repen van. Je kunt de chocoladerepen het best in de koelkast bewaren, omdat de chocoladelaag snel smelt vanwege de kokosolie die erin zit.

En toen ik de eerste hap nam was ik direct verkocht. Want de smaak (oh my, oh my) deed me ergens aan denken en wat later ging er een belletje rinkelen. Deze repen smaken naar Lion! Waaaaat? Ja echt! En het meest bizarre is dat er absoluut geen suiker in de reep zit, de reep veganistisch is én glutenvrij. Dat vind ik nog eens een geslaagde creatie!

Dus here you go, een recept voor glutenvrije, suikervrije en veganistische Lions. Doen jullie ook een vreugdedansje bij het eerste hapje?

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.