Pepernoten, wat vind ik die lekker! Sinds ik een paar jaar geleden voor het eerst zelf pepernoten heb gemaakt, zijn die uit de winkel eigenlijk maar een beetje mwoah. Zelf maken is veel lekkerder! Dit keer ging ik aan de slag met (glutenvrij) havermout en maakte ik glutenvrije havermout kruidnoten. En die waren erg lekker! Liever iets anders? Probeer dan eens deze glutenvrije pepernoten en deze chocolade pepernoten!
Recept
De havermout zorgt ervoor dat je pepernoten net een tikje gezonder zijn. Minder suikers en lekker veel vezels!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Ca. 1 kommetje vol |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Oventijd | 20 min |
Totaal | 50 min |
Voor dit recept liet ik me inspireren door een website dat allerlei recepten met havermout maakt. Havermout bevat natuurlijke suikers en veel vezels en is daarom een gezond alternatief voor ‘wit’ meel.
Om de kruidnoten te zoeten gebruik ik dadels en een klein beetje honing. Je kunt ook dadelstroop, agavesiroop of kokosbloesemsuiker gebruiken als zoetmiddel; net wat jij makkelijk vindt.